Αρχική Περιβάλλον Χειμωνιάτικο σκηνικό και χαμηλές θερμοκρασίες – Στους -11,3 η ελάχιστη το...

Χειμωνιάτικο σκηνικό και χαμηλές θερμοκρασίες – Στους -11,3 η ελάχιστη το πρωί του Σαββάτου

Για το υπόλοιπο του Σαββάτου προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ πρόσκαιρες σποραδικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

0
Χιόνια - καιρός
Διαφήμιση

Υπομονή μέχρι τις 25 Μαρτίου για να φτάσει τελικά η Άνοιξη, καθώς οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή θα μας συνοδέψουν για τις επόμενες ημέρες.

Χιόνια σε Φθιώτιδα, -6,5 Κελσίου στην Πάρνηθα

Μάλιστα για κάποια ώρα χιόνιζε, ενώ ταυτόχρονα είχε και ήλιο, με τον υδράργυρο να δείχνει στη βόρεια Λαμία 3 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης χιόνια ονίζει και στον άξονα προς Μπράλο, καθώς και στα χωριά Ελευθεροχώρι, Σκαμνό, Οίτη, Παύλιανη, Καστανιά.

Στους -6,5 βαθμούς Κελσίου η  θερμοκρασία στα ψηλά της Πάρνηθας το Σάββατο το πρωί, ενώ στους -11 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο Σέλι.

Η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Φθιώτιδας και του Δήμου Λαμιέων είναι στο πόδι από τα ξημερώματα και παρεμβαίνουν όπου χρειαστεί.

Κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, οι βόρειοι θυελλώδεις άνεμοι που θα αγγίξουν τοπικά και τα 8 μποφόρ, τα χιόνια ο ισχυρός παγετός και οι βροχές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός χειμωνιάτικου καιρού παρότι βρισκόμαστε στα μέσα προς τέλη Μάρτη.
Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων για σήμερα αναμένονται χιόνια κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά, πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και κάτω από το μηδέν σε αρκετές περιοχές και θυελλώδεις άνεμοι.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Σέλι (-11,3 βαθμοί), στον ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας (-9,9), στο Παρανέστι Δράμας (-7,4), στον Βώλακα Νευροκοπίου (-6,7), στο Τέροβο Ιωαννίνων (-6,6) και στην Πάρνηθα (-6,5).

 

Για το υπόλοιπο του Σαββάτου προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ πρόσκαιρες σποραδικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι βόρειοι έως ανατολικοί άνεμοι στα πελάγη θα διατηρήσουν την ισχύ τους φτάνοντας κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.

Τέλος η θερμοκρασία στα δυτικά, στο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη θα φτάσει τους 10-12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 8-9 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή

Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 08 με 10 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

 

Διαφήμιση