Αρχική Ειδήσεις Απίστευτο τουρκικό παραλήρημα: «Να πάρουμε τα νησιά που μας έκλεψε η Ελλάδα»

Απίστευτο τουρκικό παραλήρημα: «Να πάρουμε τα νησιά που μας έκλεψε η Ελλάδα»

Τούρκοι δημοσιογράφοι του δικτύου CNN Turk «φοβούνται» για πιθανή επίθεση της Ελλάδας στην Τουρκία με αφορμή το ουκρανικό, ενώ παρουσιάζουν και χάρτες με ελληνικά νησιά που όπως λένε κατέχει «παράνομα» η χώρα μας.

0
cnn turk
Διαφήμιση

Στον απόηχο των ρωσοουκρανικών μαχών που πυροδοτούν ποικίλες παγκόσμιες αναταράξεις, Τούρκοι δημοσιογράφοι του δημοφιλούς δικτύου ενημέρωσης CNN Turk δημιούργησαν μείζον θέμα «πιθανής» επίθεσης της Ελλάδας στην Τουρκία, παρουσιάζοντας μάλιστα και χάρτες με ελληνικά νησιά που η χώρα μας κατέχει «παράνομα» και τα οποία μελλοντικά θα πρέπει να καταληφθούν από την γείτονα.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Μπασάκ Σενγκιουλ σε εκπομπή του CNN Turk μιλάει με φόντο χάρτη τα «παρανόμως» εξοπλισμένα νησιά της Ελλάδας, για να θέσει τον απίστευτο «προβληματισμό»,

«Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά τα οποία έπρεπε να είναι αφοπλισμένα.
Άλλωστε σχετικά με αυτό η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει από το υψηλότερο βήμα να θέτει τις αντιρρήσεις της, προειδοποιώντας για τα δέοντα».

 

«Υπάρχει το ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει πρόκληση απ’ την πλευρά της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, όπως έγινε και με την Ρωσία; Υπάρχει μήπως σκέψη για μία ανάλογη κίνηση από την Τουρκία;» διερωτήθηκε.

 

Το εθνικιστικό ντελίριο… εν χορώ

Στο ίδιο κλίμα, ο κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβίζογλου συμφώνησαν ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ώστε η Τουρκία να πάρει πίσω τα νησιά από την Ελλάδα.

 

«Τώρα πρέπει να μην πέσουμε στην παγίδα, αλλά να πάρουμε με κάποιο τρόπο τα καταληφθέντα μας νησιά.
Μήπως λόγω αυτού του προβλήματος (Ουκρανία), να παραβλέψουμε ότι κάποια νησιά μας καταλήφθηκαν;
Να αδρανοποιηθούμε;
Πέραν των νησιών μας που καταλήφθηκαν,
η Αλεξανδρούπολη εξοπλίστηκε και η Ελλάδα συνεχώς παρενοχλεί την Τουρκία»
ολοκλήρωσε προκλητικά ο Τζεβίζογλου.

 

Πηγή: protothema

Διαφήμιση