Αρχική Ειδήσεις 19η μέρα πολέμου με τραγικές απώλειες για Ουκρανούς και Ρώσους (Video)

19η μέρα πολέμου με τραγικές απώλειες για Ουκρανούς και Ρώσους (Video)

Πόσοι Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ουκρανία; Δύσκολο να ξέρει κανείς, δεδομένης της εκατέρωθεν προπαγάνδας που συνηθίζεται σε καιρό πολέμου. Αξιωματούχοι των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών ωστόσο έχουν προειδοποιήσει ότι ο στρατός τους οδεύει προς ολοκληρωτική καταστροφή. Και όλα αυτά καθώς η Ουκρανία θυμίζει κρανίου τόπο.

0
ucrain1
Διαφήμιση

Τα ακριβή ποσοστά των απωλειών που υφίστανται οι αντιμαχόμενες πλευρές επί Ουκρανικού εδάφους είναι απολύτως υποκειμενικά. Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι η γη τους έχει γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο για τις ρωσικές δυνάμεις, με τουλάχιστον 12.000 νεκρούς από την έναρξη του πολέμου.

Είναι αλήθεια ότι η ρωσική επίθεση έχει κολλήσει στη λάσπη. Οι δεξαμενές τελειώνουν από βενζίνη. Οι ρωσικές αυτοκινητοπομπές μήκους πολλών χιλιομέτρων που αποτύπωναν οι δορυφόροι τις προηγούμενες ημέρες έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα του Κιέβου, παραμένουν ακινητοποιημένες.

Τι πραγματικά συμβαίνει; Άλλες εκτιμήσεις για τους Ρώσους στην περιοχή αναφέρουν 4.000-6.000 νεκρούς. Ωστόσο, ακόμα κι αυτός ο αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος των νεκρών Αμερικανών κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ.

Οι Ουκρανοί αντέχουν, στηρίζουν μια σθεναρή άμυνα εναντίον ενός ανώτερου αντιπάλου. Ωστόσο, αν επιστρέψουμε στον αριθμό των 12.000 Ρώσων νεκρών πολέμου, υπάρχουν αναφορές για νοσοκομεία στη νότια Λευκορωσία που είναι πλήρως γεμάτα με ρωσικά σώματα. Ενώ, ακούγεται ότι δεν υπάρχουν πλέον αρκετά ψυγεία για να τους φυλάξουν. Τα σώματα αρχίζουν να σαπίζουν.

Οι ρωσικές απώλειες

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι περίπου 12.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μετά την εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου. Ο ουκρανικός στρατός καθημερινά σχεδόν ενημερώνει για τις απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων, με τα ΜΜΕ της χώρας να αναδημοσιεύουν τις ανακοινώσεις του.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, που έχει αναδημοσιεύσει ο Independent, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει, ανάμεσα σε άλλα,

  • 77 αεροπλάνα,
  • 90 ελικόπτερα,
  • 389 τανκς,
  • 150 εκτοξευτές,
  • 1.249 στρατιωτικά οχήματα,
  • δύο πλοία,
  • 617 άλλα οχήματα,
  • 60 βενζινοκίνητα τανκς,
  • 8 UAV και
  • 34 οπλικά συστήματα αεράμυνας.

Τραγικός ο απολογισμός νεκρών και τραυματιών

Οι απώλειες της ουκρανικής πλευράς, μετά τα αποτελέσματα των μαχών στις 13 Μαρτίου 2022, αναφέρουν σημαντικά πλήγματα στις δομές εξουσίας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία υπάρχουν πάνω από 19 χιλιάδες νεκροί και σοβαρά τραυματισμένοι. Ενώ, ο συνολικός αριθμός των αιχμαλώτων πολέμου είναι περίπου 1000 άτομα.

FNxgyzsXMAcyoLK

Κρανίου τόπος η Μαριούπολη

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες απόλυτης καταστροφής που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την Μαριούπολη, την πόλη λιμάνι που τελεί υπό πολιορκία στη νοτιοανατολική Ουκρανία, και έχει σχεδόν ισοπεδωθεί από τους συνεχείς βομβαρδισμούς των τελευταίων εβδομάδων.

Η καταστροφή, αποτυπώνεται σε νέο βίντεο από drone που κυκλοφορεί στα social media. Η πόλη θυμίζει κρανίου τόπο, με καπνούς να αναδύονται από τα κατεστραμμένα κτίρια.

Τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μαριούπολη από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο αριθμός επιβεβαιώθηκε από τον προεδρικό σύμβουλο της Ουκρανίας Ολεκσίι Αρεστόβιτς σήμερα το πρωί.

Διαφήμιση