Αρχική Άσκηση Θρίλερ με τρεις αγνοούμενους αναρριχητές στα Καλάβρυτα

Θρίλερ με τρεις αγνοούμενους αναρριχητές στα Καλάβρυτα

0
Kalavryta3
Διαφήμιση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες το βράδυ μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην περιοχή Ύδατα Στυγός, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό τριών χιονοδρόμων-χειμερινών αναρριχητών που αγνοούνται.

Οι ομάδες διάσωσης επιχειρούν να προσεγγίσουν σε σημείο όπου έχει σημειωθεί χιονοστοβάδα, περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό. Οι χειριστές του ελικοπτέρου κατάφεραν να διακρίνουν ένα κόκκινο κράνος και ένα μπλε αντικείμενο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εντοπισμός τους.

Kalavryta4

Οι αγνοούμενοι, που θεωρούνται πολύ έμπειρα στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία καθώς είναι και οι ίδιοι εκπαιδευτές, ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να ανέβουν στο Χελμό. Τους είδαν για τελευταία φορά στη Στύγα χθες το πρωί άλλοι αναρριχητές.

Τα τρία άτομα αναζητήθηκαν από το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, καθώς το αυτοκίνητό τους ήταν το μόνο που υπήρχε στο χώρο στάθμευσης της εγκατάστασης μετά το κλείσιμό του.

Kalavryta5
Σύμφωνα με τον διευθυντή του χιονοδρομικού κέντρου, Αλέξη Άγριο, το προσωπικό προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί τους. Το κινητό του ενός χτυπούσε αλλά χωρίς ανταπόκριση.

«Οι καιρικές συνθήκες ευτυχώς είναι καλές. Δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς ξεκίνησαν, και σύμφωνα με οικείους τους, το εγχείρημά τους θα απαιτούσε αρκετές ώρες. Είχαν φεύγει για μία διαδρομή εκτός των εγκαταστάσεων του βουνού. Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη» είπε ο κ. Άγριος.

Kalavryta2

Στην επιχείρηση συμμετέχουν

  • 22 πυροσβέστες,
  • Ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα,
  • Ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα,
  • Ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών,
  • Περιπολικό της ΕΛΑΣ,
  • Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,
  • Ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης.

Παράλληλα, στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες αλλά οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

 

Με πληροφορίες από ertnews και kalavrytanews

Διαφήμιση