Αρχική Ειδήσεις Reuters: Η Ελλάδα βρίσκεται στην pole position του Τουρισμού

Reuters: Η Ελλάδα βρίσκεται στην pole position του Τουρισμού

Για τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και την έναρξη της τουριστικής περιόδου τον Μάρτιο μίλησε στο Reuters ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

0
Kikilias reuters
Greek Tourism Minister Vassilis Kikilias speaks during an interview with Reuters at the Ministry of Tourism in Athens, Greece, February 16, 2022. REUTERS/Costas Baltas
Διαφήμιση

Το άνοιγμα της ελληνικής τουριστικής σεζόν προανήγγειλε από το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας τη δυναμική των δεικτών του κλάδου για τη χώρα μας.

Ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας δήλωσε ότι η είσοδος των επισκεπτών στη χώρα θα ξεκινήσει επίσημα τον Μάρτιο, νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια, και ότι υπάρχουν «θετικές ενδείξεις» για ένα δυναμικό καλοκαίρι.

Αφού ο COVID-19 σταμάτησε τα παγκόσμια ταξίδια το 2020, ο ελληνικός τουρισμός υπέστη τη χειρότερη χρονιά που έχει καταγραφεί με μόλις 7 εκατ. επισκέπτες να αποφέρουν έσοδα 4 δισ. ευρώ (4,55 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο κλάδος, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 1/5 της οικονομίας και 1 στις 5 θέσεις εργασίας, άρχισε να ανακάμπτει πέρυσι, όταν μια σεζόν που ξεκίνησε επίσημα τον Μάιο, απέδωσε περίπου 10,5 δισ. ευρώ έσοδα, πολύ λιγότερα από το ρεκόρ όλων των εποχών το 2019.

Kriti
Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ – Πηγή: Unsplash/Evangelos Mpikakis

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2022», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. «Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες, οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θέλουν να παρατείνουν την περίοδο (από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο)».

«Υπάρχουν ισχυρά σημάδια για τον ελληνικό τουρισμό», είπε σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ένα πρώιμο ξεκίνημα σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία που κλείνουν τους χειμερινούς μήνες μπορούν να ανοίξουν ξανά νωρίτερα και οι τουριστικοί πράκτορες να αρχίσουν να κάνουν πάρτι.

Αεροπλάνο, πτήση

Οι στατιστικοί δείκτες του ΙΟΒΕ

Το ΙΟΒΕ, προέβλεψε στην τριμηνιαία οικονομική του ανασκόπηση τον περασμένο μήνα, ότι ο τουρισμός θα βοηθήσει την οικονομία της Ελλάδας να αναπτυχθεί κατά 4,5% έως 5,0% φέτος. Βλέπει τα έσοδα από τον τουρισμό να αγγίζουν το 80%-90% του ρεκόρ του 2019, όταν 33 εκατ. επισκέπτες έφεραν 18 δισ. ευρώ.

Ο Ελληνας υπουργός αρνήθηκε να δώσει πρόβλεψη για φέτος, λέγοντας μόνο ότι θα είναι καλύτερο από το 2021.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «Ήδη η Ελλάδα έχει χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19 και οι πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες δεν χρειάζονται αρνητικό τεστ για να εισέλθουν στη χώρα».

«Μετά από αυτή την τεράστια κρίση της παγκόσμιας δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι τείνουν να θέλουν να ταξιδέψουν, να απολαύσουν τις διακοπές τους, να ξοδέψουν χρήματα και νομίζω ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην pole position», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Διαφήμιση