Αρχική Special Topics QualityNet Foundation: Ο νέος Επιχειρηματικός Χάρτης Βιώσιμης Ανάπτυξης

QualityNet Foundation: Ο νέος Επιχειρηματικός Χάρτης Βιώσιμης Ανάπτυξης

0
ESG wen chen unsplash
EIKONA APXEIOY: Wen Chen / Unsplash
Διαφήμιση
Ετήσια Εκδήλωση Παρουσίασης των Επιχειρηματικών Επιδόσεων στη
Βιώσιμη Ανάπτυξη σύμφωνα με τα ESG κριτήρια & Ανάδειξη των
«The Most Sustainable Companies in Greece 2022».


Το QualityNet Foundation διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, την ετήσια διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του Sustainability Performance Directory, του Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης και παρουσιάζει τις «The Most Sustainable Companies in Greece 2022», τις εταιρίες που διαμορφώνουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν οι τάσεις και οι προοπτικές που καθορίζουν το νέο πλαίσιο αναφοράς στη δημοσίευση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών, μέσω τραπεζιών διαλόγου με εκπροσώπους θεσμικών και επιχειρηματικών φορέων της χώρας μας.

«Πιστεύω πως στην φετινή μας εκδήλωση θα δώσουμε ουσιαστικές απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα, μαθαίνοντας πάντα από τους καλύτερους» δηλώνει η Πρόεδρος του QualityNet ,Χρυσούλα Εξάρχου,σημειώνοντας ότι «H ανταπόκριση της επιχειρηματικής κοινότητας στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, οι ευκαιρίες που δημιουργούνται από την πράσινη μετάβαση, καθώς και η επιτακτική ανάγκη της εφαρμογής των ESG κριτηρίων σχηματίζουν το νέο πλαίσιο αναφοράς για τις επενδυτικές και επιχειρηματικές αποφάσεις του σήμερα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον». 

 

QNF logo

Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τους επίσημους χαιρετισμούς των κυρίων, του κ. Χρήστου Σταϊκούρα,  Υπουργού Οικονομικών, του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και του κ. Κώστα Σκρέκα, Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Φιλοξενούμενος ομιλητής της εκδήλωσης  θα είναι ο Dr Alexander Bassen, καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, μέλος του German Council for Sustainable Development και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του EU Sustainability Reporting Standards of EFRAG.

Ο Dr Alexander Bassen θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση, το ΕU Taxonomy και την εφαρμογή των μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών, μέσα από τα ESG κριτήρια στις επιχειρήσεις και στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι «The Most Sustainable Companies in Greece 2022», ενώ θα ακολουθήσουν τρία υψηλού επιπέδου πάνελ διαλόγου με τις ακόλουθες θεματικές:

  • Η σημασία των ESG κριτηρίων στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.
  • Περιβάλλον – Προκλήσεις και Επιτεύγματα
  • Τα στάδια εφαρμογής των ESG κριτηρίων στην επιχείρηση – Προκλήσεις και Εργαλεία.

Οι συμμετέχοντες

Στη φετινή εκδήλωση θα δώσουν το παρόν εξέχουσες προσωπικότητες των θεσμών  και της αγοράς, όπως η κα Χαρούλα Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Πρόεδρος της Ανώτατης Κριτικής Επιτροπής των «The Most Sustainable Companies», η κα Αναστασία Στάμου, Αντιπρόεδρος Β’ Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Μέλος της Ανώτατης Κριτικής Επιτροπής «The Most Sustainable Companies», ο κ. Ευθύμιος O. Βιδάλης, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ, η κα Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Μιχάλης Ανδρεάδης, Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργίας & Ανάπτυξης Αγορών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Eurobank AE, ο κ. Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Motor Oil (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου A.E., ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η κα Έλενα Αθουσάκη, Επικεφαλής ESG, και Κλιματικής Αλλαγής, Motor Oil, ο κ. Νίκος Εμμανουηλίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Nestle Hellas, ο κ. Αριστοτέλης Χαντάβας, Επικεφαλής Ευρώπης Enel Green Power, Πρόεδρος Solar Power Europe, η κα Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης & Εταιρικής Υπευθυνότητας Ομίλου ΟΤΕ, ο κ. Νεκτάριος Δεμενόπουλος, Αναπληρωτής Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εξυπηρέτησης Μετόχων ΟΛΠ ΑΕ, ο κ. Αντώνης Μουντούρης, Διευθυντής, Διεύθυνση Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., ο κ. Πάκης Παπαδημητρίου, Επικεφαλής ESG Division Eurobank SA.

ESG val toch unsplash
EIKONA APXEIOY: Val Toch / Unsplash

Για περισσότερες πληροφορίες και την εγγραφής παρακολούθησης  της  εκδήλωσης επισκεφτείτε την σελίδα: Ετήσια Εκδήλωση Sustainable Performance Directory 2022 – QualityNet Foundation 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με τη συνεργασία  του German Council of Sustainable Development. 

Σχετικά με τον Qualitynet Foundation

Το QualityΝet Foundation αποτελεί έναν εξειδικευμένο Οργανισμό για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Συνεργάζεται με το German Council for Sustainable Development και το WBCSD  για την ανάπτυξη εργαλείων και μεθοδολογιών υποστήριξης των οργανισμών στην υιοθέτηση βιώσιμων πολιτικώνΜέσα από την εκπαιδευτική του δράση συμβάλλει στη διαμόρφωση των Ενεργών Πολιτών του Αύριο.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ & ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του QualityNet είναι μια πολυσυμμετοχική πλατφόρμα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, αποτελούμενη απο 150 Θεσμικούς Φορείς, 1.280 Επιχειρήσεις, 450 Οργανισμούς της Κοινωνίας Πολιτών, 250 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 4.500 Σχολικές Μονάδες και 63.000 Ενεργούς Πολίτες.

Περισσότερα στο www.qualitynetfoundation.gr 

Διαφήμιση