Αρχική Ειδήσεις Πλήθος ερωτηματικά για τα αίτια θανάτου λύκου στο Καπανδρίτι

Πλήθος ερωτηματικά για τα αίτια θανάτου λύκου στο Καπανδρίτι

Η νεκροψία που έγινε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο «έδειξε» ότι ο θάνατος του λύκου προήλθε πιθανότατα από μάχη με αγριογούρουνου και δευτερευόντως από χτύπημα από διερχόμενο όχημα μετά το πρώτο περιστατικό.

0
lykos geran de klerk unsplash
Geran de Klerk / Unsplash
Διαφήμιση

Πλήθος ερωτηματικά εγείρουν τα αίτια θανάτου λύκου στο Καπανδρίτι που εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής και με δική τους πρωτοβουλία έστειλαν φωτογραφίες του ζώου στην οργάνωση Καλλιστώ αλλά και στον Αρκτούρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολίτες φωτογράφησαν το άψυχο ζώο και έστειλαν το φωτογραφικό υλικό σε βιολόγους της οργάνωσης Καλλιστώ, για να αποφανθούν εάν όντως πρόκειται για λύκο.

Από την Καλλιστώ επιβεβαιώθηκε ότι βιολόγος της οργάνωσης αποφάνθηκε πως πρόκειται πράγματι για λύκο.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα πρέπει να δράσουν άμεσα οι υπηρεσίες του αρμόδιου δασαρχείου για να κάνουν έρευνα και να συντάξουν αναφορά, σχετικά με το νεκρό ζώο αλλά και να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για ενημέρωση του Δήμου Ωρωπού αλλά και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Επίσης, για να διαπιστωθεί με ακρίβεια από τι προήλθε το τραύμα θα έπρεπε να γίνει κτηνιατρική εξέταση, πράγμα που δεν συνέβη.

Τελικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρκτούρου, διενεργήθηκε νεκροψία στο ζώο από ιδιώτη κτηνίατρο και διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του ζώου προήλθε από τραυματισμό που του προκάλεσαν αγριογούρουνα.

agriogourouno aneta voborilova unsplash
Aneta Voborilova / Unsplash

Η ανακοίνωση του Αρκτούρου

«Ένας νεκρός λύκος εντοπίστηκε την προηγούμενη Κυριακή 16 Ιανουαρίου σε αγροδασική περιοχή πλησίον της επαρχιακής οδού Μαλακάσας-Μαρκόπουλου στους πρόποδες της Πάρνηθας μεταξύ Ωρωπού και Μαλακάσας.

Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του ζώου προκλήθηκε από πυροβολισμό, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα νεκροψία.

Ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής που εντόπισαν το λύκο ενημέρωσαν σήμερα τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και άλλες οργανώσεις καθώς το άτυχο ζώο βρίσκεται ακόμα στο σημείο που εντοπίστηκε.

Η νεκροψία από τον Ηλία Νικολάου σε ιδιωτικό κτηνιατρείο έδειξε τελικά ότι ο θάνατος του λύκου προήλθε πιθανότατα από μάχη με αγριογούρουνου και δευτερευόντως από χτύπημα από διερχόμενο όχημα μετά το πρώτο περιστατικό».

Διαφήμιση