Αρχική Διάστημα Πανσέληνος του Χιονιού – Σήμερα η τελευταία πανσέληνος του χειμώνα

Πανσέληνος του Χιονιού – Σήμερα η τελευταία πανσέληνος του χειμώνα

Η Σελήνη αυτή θα εμφανίζεται πλήρης για περίπου τρεις ημέρες, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα το βράδυ της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου 2022.

0
Fuulmoon NASA
Fullmoon NASA
Διαφήμιση

Η τελευταία πανσέληνος του χειμώνα θα φωτίσει από το απόγευμα στις 18:56 ώρα Ελλάδας τον ουρανό, με την Πανσέληνο του Χιονιού όπως αποκαλείται να «ανοίγει» το δρόμο για μερικές από τις πιο φαντασμαγορικές όψεις του πλανήτη για το 2022.

Η πανσέληνος ονομάστηκε έτσι από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και της χιονοθύελλας που εμφανίζεται τον μήνα Φεβρουάριο στη Βόρεια Αμερική.

Η Σελήνη αυτή θα εμφανίζεται πλήρης για περίπου τρεις ημέρες, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την NASA, το λαμπρό αστέρι που εμφανίζεται κοντά στην πανσέληνο θα είναι ο Regulus, σε απόσταση από τη Γη μόλις 394.786 χλμ.

 

Snow Fullmoon
Πανσέληνος πάνω από το Στόουνχεντζ. Φωτογραφια: Stonehenge Dronescapes

10+1 σπάνιες όψεις της Σελήνης

Η Σελήνη κινείται σε πολλές φάσεις και μπορεί να έχει βαθιά επίδραση στην ενέργεια και τη νοοτροπία μας καθώς μεταβαίνει στον νυχτερινό ουρανό.

Υπάρχουν σωρεία ουράνιων γεγονότων που πρέπει να περιμένουμε το 2022. Από βροχές μετεωριτών μέχρι ηλιοστάσια, ισημερίες και λαμπερά υπερφεγγάρια.

Το Stonehenge βρίσκεται στην άκρη του Salisbury Plain, με το Landscape να καταλαμβάνει μια μεγάλη, αραιοκατοικημένη περιοχή ιδανική για παρατήρηση των άστρων. Οι σκοτεινοί ουρανοί παρέχουν το τέλειο περιβάλλον για παρατήρηση των αστεριών με όλες τους τις λεπτομέρειες.

Το National Trust αναφέρει το Stonehenge ως ένα από τα κορυφαία σημεία παρατήρησης αστεριών στη νοτιοδυτική Αγγλία και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Το διαχρονικό τοπίο που περιβάλλει το Στόουνχεντζ είναι αραιοκατοικημένο λόγω του γεγονότος της εγγύτητάς του με την πεδιάδα του Σάλσμπερι και επίσης λόγω του ότι το Στόουνχεντζ είναι μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Παρακολουθήστε τις εκδηλώσεις παρατήρησης των άστρων που διοργανώνονται από το National Trust και την English Heritage εδώ.

Όλες οι Πανσέληνοι του 2022

15 Φεβρουαρίου 2022: Πανσέληνος χιονιού
18 Μαρτίου 2022: Πανσέληνος σκουληκιών
16 Απριλίου 2022: Πανσέληνος ροζ
16 Μαΐου 2022: Πανσέληνος
14 Ιουνίου 2022: Πανσέληνος Φράουλα
13 Ιουλίου 2022: Πανσέληνος μαύρη
12 Αυγούστου 2022: Πανσέληνος Sturgeon
10 Σεπτεμβρίου 2022: Πανσέληνος συγκομιδής
9 Οκτωβρίου 2022: Πανσέληνος Κυνηγών
8 Νοεμβρίου 2022: Πανσέληνος
8 Δεκεμβρίου 2022: Πανσέληνος, κρύο

Διαφήμιση