Αρχική Ειδήσεις Οργή και αγανάκτηση: Νέα γυναικοκτονία στα Ιωάννινα

Οργή και αγανάκτηση: Νέα γυναικοκτονία στα Ιωάννινα

69χρονος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 79χρονη σύζυγό του, μετά από καβγά.

0
ASFALEIA IOANNINA
Διαφήμιση

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται να συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 69χρονος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 79χρονη Αμερικανίδα σύζυγό του… μετά από καβγά.

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής 20 Φεβρουαρίου, το ΕΚΑΒ δέχθηκε μία κλήση για μεταφορά τραυματισμένης γυναίκας στο νοσοκομείο. Ωστόσο, όταν έφτασε το ασθενοφόρο η γυναίκα ήταν νεκρή και ενημερώθηκε η αστυνομία.

Αρχικά ο θάνατός της χαρακτηρίστηκε αιφνίδιος, όμως ο ιατροδικαστής, ο οποίος έσπευσε στο σημείο, διαπίστωσε ότι είχε μώλωπες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 69χρονος παραδέχτηκε πως έγινε ένας οικογενειακός καβγάς και την ξυλοκόπησε χωρίς να έχει πρόθεση να τη σκοτώσει.

Στατιστικός ορισμός

Η δολοφονία μιας γυναίκας από ερωτικό σύντροφο και ο θάνατος μιας γυναίκας ως αποτέλεσμα πρακτικής που είναι επιβλαβής στις γυναίκες. Ως ερωτικός σύντροφος νοείται πρώην ή νυν συζύγος ή συντρόφος, ανεξάρτητα από το αν ο δράστης μοιράζεται την ίδια κατοικία με το θύμα.

Η λίστα της ντροπής

17/1/2021 Χανιά
Η 54χρονη Βασιλική δολοφονείται από τον 48χρονο Νορβηγό σύντροφό της, με 14 μαχαιριές.

5/4/2021 Μακρινίτσα
Η 28χρονη Κωνσταντίνα και ο αδερφός της βρίσκουν τραγικό θάνατο μέσα στο πατρικό τους. Ο 31χρονος πρώην σύζυγό της,  δεν μπορούσε να αποδεχθεί τον χωρισμό τους.

11/5/2021 Γλυκά Νερά
Η 20χρονη Καρολάιν Κράουτς, δολοφονείται από τον 32χρονο σύζυγό της, παρουσία του 11 μηνών βρέφους τους. Ο δράστης είχε σκηνοθετήσει δήθεν εισβολή ληστών σπίτι τους και έπαιζε θέατρο επί 37 μέρες.

3/6/2021 Αγία Βαρβάρα
Η 64χρονη Ελένη δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τον εν διαστάσει 75χρονο σύζυγό της, έξω από το πατρικό της.

16/7/2021 Φολέγανδρος
Η 26χρονη Γαρυφαλλιά κακοποιήθηκε βάναυσα και δολοφονήθηκε από τον 30χρονο σύντροφό της, ενώ βρίσκονταν σε διακοπές, γιατί «χάλασε η φάση».

30/7/2021 Δάφνη
Η 31χρονη Αννίσα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της, ο οποίος πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής να δηλώσει τη σφαγή της γυναίκας του.

3/8/2021 Λάρισα
Η 43χρονη Μαρία, μητέρα τριών παιδιών, δέχθηκε 8 σφαίρες στο θώρακα και στο κεφάλι  από τον εν διαστάσει 54χρονο σύζυγό της που εισέβαλε στην ταβέρνα του αδερφού της και την πυροβόλησε. «Ήμουν θολωμένος» υποστήριξε.

8/8/2021 Ρέθυμνο
Η 47χρονη Σταυρούλα, μητέρα δύο παιδιών, δέχθηκε δύο σφαίρες από την καραμπίνα του 48χρονου άνδρα της, την ώρα που εξυπηρετούσε ένα ζευγάρι τουριστών. Κατόπιν αυτοπυροβολήθηκε και ο δράστης.

23/8/21 Θεσσαλονίκη
Μία 55χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε με μαχαίρι από τον αλκοολικό σύντροφό της στο διαμέρισμά τους. Οι γείτονες την άκουσαν να φωνάζει «Σε παρακαλώ μη με σκοτώσεις».

1/9/2021 Κυπαρισσία
Η 42χρονη Μόνικα Γκιους βρέθηκε τσιμεντωμένη στην αυλή του σπιτιού της. Η διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη από τον περασμένο Μάιο από την αδερφή της. Όπως έγινε γνωστό ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, τόσο από τον πρώην σύζυγο και πατέρα των παιδιών της, όσο και από τον 39χρονο σύντροφο της, ο οποίος τελικά συνελήφθη με διεθνές ένταλμα στην Ολλανδία, και κρίθηκε προφυλακιστέος.

22/9/2021 Ρόδος
Η 32χρονη Δώρα στη Ρόδο δέχθηκε δυο σφαίρες από τον 40χρονο πρώην σύντροφό της, την ώρα που πάρκαρε το αυτοκίνητό της. Η Δώρα είχε εξομολογηθεί στους δικούς της ότι φοβόταν πως θα έχει την τύχη της Καρολάιν και είχε καταθέσει δύο μηνύσεις σε βάρος του δράστη για άσκηση σωματικής βίας.

1/10/21 Αργολίδα
Ασφυξία ήταν η αιτία θανάτου 75χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή μετά από τηλεφώνημα του συζύγου της στις αρχές. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, βρήκαν και τον ίδιο απαγχονισμένο.

27/10/21 Ιεράπετρα
Η 48χρονη Νεκταρία δολοφονήθηκε από τον 54χρονο εν διαστάσει σύζυγό της και πατέρα των 4 παιδιών τους. Ο άνδρας πρώτα την χτύπησε με την μοτοσυκλέτα που οδηγούσε, ύστερα την κυνήγησε μέσα στο συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων όπου εργαζόταν, και τελικά την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου με 8 μαχαιριές.

28/11/21 Θεσσαλονίκη
Με 23 μαχαιριές σκότωσε 49χρονος την 48χρονη σύζυγό του επειδή υποπτευόταν ότι τον απατούσε. Η γυναίκα βρέθηκε σε λίμνη αίματος μέσα στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους, με χτυπήματα στον θώρακα και τα πόδια.

6/12/21 Λακωνία
Με τα ίδια του τα χέρια δολοφόνησε 40χρονος, την 36χρονη γυναίκα του, μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχαν και ενώ τα δύο ανήλικα παιδιά τους κοιμόντουσαν σε διπλανό δωμάτιο.

9/12/21 Αλεξανδρούπολη
Η 29χρονη Τζεβριέ, μητέρα τριών παιδιών, έχασε τη ζωή της μετά από άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε από τον 30χρονο σύζυγό της.

13/12/21 Θεσσαλονίκη
Ο 56χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης πυροβόλησε πισώπλατα με κυνηγετική καραμπίνα την 55χρονη Αλεξάνδρα, την ώρα που έμπαινε σε ζαχαροπλαστείο να αγοράσει ψωμί, στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης. Όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν άντεχε μακριά από την πρώην σύζυγό του, μετά τον χωρισμό τους -πριν από τέσσερα χρόνια- και είχε τυφλωθεί από τη ζήλια.

Διαφήμιση