Αρχική Ειδήσεις Οι Περιφέρειες ενώνουν δυνάμεις για την προώθηση ελληνικών εξαγωγών

Οι Περιφέρειες ενώνουν δυνάμεις για την προώθηση ελληνικών εξαγωγών

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την προσέλκυση επενδύσεων και ενδυνάμωση των ελληνικών εξαγωγών υπέγραψε η η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας με τη γενική γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας.

0
ΕΝΠΕ
Διαφήμιση

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την προσέλκυση επενδύσεων και ενδυνάμωση των ελληνικών εξαγωγών υπέγραψε η η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας με τη γενική γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας.Με στόχο την συντονισμένη ανάληψη πρωτοβουλιών για την προώθηση της Ελλάδας ως ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις, αλλά και την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών,  υπέγραψαν σήμερα πρωτόκολλο συνεργασίας η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με τη γενική γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ).

Η σύμπραξη των δύο φορέων, έχει ως στόχο να ενισχύσει την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και την προώθηση ελληνικών εξαγωγών, βάσει συστηματικών συνεργιών μέσω σχεδιασμού, συντονισμού και παρακολούθησης κοινών δράσεων, καθώς επίσης και μέσω αμοιβαίας υποστήριξης σε θέματα τεχνογνωσίας, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τη γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας εκπροσώπησε ο γενικός της γραμματέας, πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι συμβαλλόμενοι φορείς συμφώνησαν να προωθήσουν και να συντονίσουν τις δράσεις τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η υπογραφή αντιστοίχων μνημονίων συνεργασίας, μεταξύ της «Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου», με διακριτικό τίτλο Enterprise Greece, με κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά, με σκοπό την ανάδειξη κάθε Περιφέρειας και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, ως επιχειρηματικού κέντρου.

Οι επαφές της Enterprise Greece με ελληνικές εταιρείες

Η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου A.E.) λειτουργεί ως «πύλη εξωστρέφειας» για την ελληνική επιχειρηματικότητα και είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και προωθεί τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό.

Ως μέλος του μηχανισμού Οικονομικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, συνεργάζεται στενά με το δίκτυο των Πρεσβειών, των Προξενείων και των Γραφείων ΟΕΥ, μεταξύ άλλων, σε όλες τις σημαντικές αγορές του κόσμου, ώστε να επιτυγχάνει συνέργειες και να υλοποιεί κοινές δράσεις, εξοικονομώντας πόρους και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, για την επίτευξη αποτελεσμάτων με το μεγαλύτερο δυνατό θετικό αντίκτυπο.

Μερικές από τις πρωτοβουλίες της Enterprise Greece

Μετά την πρωτοβουλία ανάπτυξη των ελληνικών start up μέσω διαδικτύου, προετοιμάζει τη νέα «φουρνιά» επενδυτών από τη Silicon Valley σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2022 θα ξεκινήσει η πρώτη φάση του προγράμματος που θα φέρει σε επαφή 18 ελληνικές εταιρείες, με υποψήφιους πελάτες, στρατηγικούς εταίρους και επενδυτές από τη Silicon Valley.

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξαγωγικού Εμπορίου (Enterprise Greece), φέτος, ενισχύει περαιτέρω τον ελληνικό κλάδο καινοτομίας – τεχνολογίας και προωθεί τις εξαγωγές, εγκαινιάζοντας με ένα ακόμη πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενίσχυσης της εξωστρέφειας και επιτάχυνσης των καινοτόμων τεχνολογικών επιχειρήσεων της χώρας, σε συνέχεια και του επιτυχημένου πιλοτικού προγράμματος «Thriving in the Storm» που υλοποίησε το 2020.

«Thriving Global Silicon Valley Program»

Το φετινό Πρόγραμμα με τίτλο «Thriving Global Silicon Valley Program» θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό USMAC (US Market Access Centre) και με εμπειρογνώμονες από τη Silicon Valley. Ο Οργανισμός US-MAC δραστηριοποιείται από το 1995, παρέχοντας σε εταιρείες τεχνολογίας, ταχεία και επιτυχημένη πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά µέσω της Silicon Valley (www.usmarketaccess.com).

Το νέο πρόγραμμα θα επιτρέψει στις συμμετέχουσες τεχνολογικές επιχειρήσεις να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους, καθώς θα τις φέρει σε άμεση επαφή με υποψήφιους πελάτες, στρατηγικούς εταίρους και επενδυτές από τη Silicon Valley, ενώ παράλληλα θα τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν το τεχνολογικό οικοσύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπενθυμίζεται πως, στο αντίστοιχο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε πέρσι, συμμετείχαν 12 εταιρείες, οι οποίες είναι οι

  • InAccel,
  • Clio Muse ,
  • e-satisfaction,
  • Exit Bee,
  • JADBio – Gnosis Data Analysis,
  • Logismos,
  • Information Systems,
  • Nimbata,
  • Owiwi,
  • Siepen,
  • Prisma Electronics,
  • Tekmon και
  • Telenavis.

Μέσω αυτού, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το οικοσύστημα της Silicon Valley και να ενημερωθούν για στρατηγικές και εργαλεία που θα εξασφαλίσουν επιτυχημένη διείσδυση των προϊόντων/υπηρεσιών τους σε παγκόσμια κλίμακα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα «Thriving Global Silicon Valley Program».

Διαφήμιση