Αρχική Ειδήσεις Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο Απόκρεων χωρίς μέτρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο Απόκρεων χωρίς μέτρα

«Το επόμενο διάστημα η επιτροπή θα εξετάσει πιο αναλυτικά το συγκεκριμένο θέμα, θα κάνει τις εισηγήσεις της και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της».

0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ Θ. ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΣΜΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου Εικόνα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Διαφήμιση

Ανοικτό άφησε κάθε ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων της πανδημίας, ενόψει του εορτασμού των φετινών Απόκρεων και των καθιερωμένων καρναβαλικών εκδηλώσεων, κατά τη σημερινή ενημέρωση συντακτών ο Κυβερνηττικός Εκπρόσωπος.

Όπως δήλωσε, «το επόμενο διάστημα η επιτροπή θα εξετάσει πιο αναλυτικά το συγκεκριμένο θέμα, θα κάνει τις εισηγήσεις της και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της».

Μόλις, χτες Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, εισηγήθηκε την άρση του περιορισμού στον αριθμό καθήμενων ανά τραπέζι. Ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα σχετικά με τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων και τους κανόνες υγιεινής.

Δεδομένου ότι τόσο η εστίαση όσο και η διασκέδαση έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα λόγω της πανδημίας, κρίθηκε ότι μπορεί να υπάρξει μία περαιτέρω χαλάρωση μέτρων, που θα αξιοποιηθεί εν όψει Τσικνοπέμπτης και καρναβαλικής περιόδου.

Σημειώνεται πως τα μέτρα που αφορούν τα γήπεδα, την εστίαση και τη διασκέδαση παραμένουν για τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα ως έχουν.

apokries 1
EIKONA APXEIOY

Τι θα γίνει με τις Απόκριες

Σε ό,τι αφορά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις τις Απόκριες και πολύ περισσότερο τον τρόπο εορτασμού του Πάσχα, θα υπάρξει επανεξέταση της επιδημιολογικής εικόνας την επόμενη εβδομάδα, όπως επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Επιτροπή, είναι δύσκολο να επιτραπούν οι καρναβαλικές παρελάσεις καθώς σε αυτές δεν μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος έξαρσης της διασποράς, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποιου είδους περαιτέρω χαλάρωση σε ό,τι αφορά εκδηλώσεις, που ωστόσο θα αφορούν αποκλειστικά εμβολιασμένους.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όταν και θα πυκνώσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, θα υπάρχει περαιτέρω κλιμάκωση της πανδημίας, και θεωρούν ότι ο συνωστισμός που δημιουργείται στα καρναβάλια μπορεί να παρεκτρέψει την κατάσταση.

Ήδη ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός καθώς χθες ανακοινώθηκαν 19.618 νέες μολύνσεις, ενώ προβληματισμό προκαλεί και ο αυξημένος αριθμός θανάτων.

Χαρακτηριστικές ήταν χθες δηλώσεις επιστημόνων γύρω από το ζήτημα του εορτασμού της Αποκριάς, καθώς οι περισσότεροι συμπαρατάσσονταν με τη λογική να θυσιαστεί, ώστε να γιορτάσουμε κανονικά το Πάσχα.

apokries b
EIKONA APXEIOY

«Νομίζω ότι μπορούμε πολύ προσεκτικά να κάνουμε ορισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις, αποφεύγοντας τα πολλά – πολλά. Είναι πολύ μεγάλο ζήτημα. Θα υπάρξει σίγουρα συνωστισμός και επίταση της πανδημικής έξαρσης και θα παρατείνει τα προβλήματα. Αν είμαστε έτοιμοι σαν κοινωνία να τα αποδεχτούμε όλα αυτά, και να μην γκρινιάζουμε πως έγινε αυτό το κακό, ας κάνουμε και το καρναβάλι. Νομίζω ότι πρέπει να προετοιμάσουμε το επόμενο διάστημα, την τουριστική σεζόν, να εισέλθει η χώρα σε καλή θέση σε αυτή την αγορά», δήλωσε χθες ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Την άποψη ότι θα πρέπει να «θυσιαστούν» οι Απόκριες, προκειμένου να κάνουμε… Πάσχα στο χωριό, εξέφρασε και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις για τις Απόκριες, ο κ. Σαρηγιάννης επισήμανε, «Θα ήθελα να πω όχι, αλλά είναι η πιο λογική προσέγγιση».

Με πληροφορίες από CNN, ertnews και iefimerida

Διαφήμιση