Αρχική Special Topics Νέο Δορυφορικό Κέντρο ΟΤΕ: Στη Νεμέα το πρώτο optical gateway της KSAT

Νέο Δορυφορικό Κέντρο ΟΤΕ: Στη Νεμέα το πρώτο optical gateway της KSAT

Η καινοτόμα υποδομή με χρήση οπτικού σήματος (λέιζερ), αντί ραδιοσυχνοτήτων, για
συλλογή μεγαλύτερου όγκου δεδομένων, προσφέρει ολοκληρωμένες δορυφορικές υπηρεσίες με 24ωρη λειτουργική υποστήριξη.

0
maxresdefault 92
Διαφήμιση

Το Δορυφορικό Κέντρο του Ομίλου ΟΤΕ στη Νεμέα επέλεξε η Kongsberg Satellite Services   KSAT για εγκατάσταση του πρώτου optical gateway.

Ο κορυφαίος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών και γεωσκόπησης KSAT, Θα εγκαταστήσει την πρώτη στο είδος της υποδομή με κεραία που συλλέγει δεδομένα από δορυφόρους (Optical Gateway) μέσω οπτικού σήματος (λέιζερ), για εμπορικούς σκοπούς.

Μέσα από αυτή την state-of-the-art υποδομή, θα διαθέτει δεδομένα και φωτογραφίες της γης σε οργανισμούς παγκόσμιου βεληνεκούς που ασχολούνται με τη διαχείριση και παρακολούθηση περιβαλλοντικών δεδομένων.
KSAT visual gr

 

Δορυφορικές υποδομές και τεχνογνωσία ΟΤΕ

Για τις ανάγκες του έργου, ο Όμιλος ΟΤΕ εγκατέστησε και ενσωμάτωσε τον εξειδικευμένο εξοπλισμό της KSAT στο Δορυφορικό Κέντρο στη Νεμέα. Διαθέτοντας τελευταίας τεχνολογίας δορυφορικές υποδομές και υψηλή τεχνογνωσία, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει αναλάβει την παροχή υπηρεσιών infrastructure-as-a-service, τη διασύνδεση μεταξύ δορυφόρων και εδάφους, καθώς και 24×7 λειτουργική υποστήριξη της υπηρεσίας από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Η χρήση οπτικού σήματος αντί ραδιοσυχνοτήτων, επιτρέπει τη συλλογή μεγαλύτερου όγκου δεδομένων από το διάστημα μέσω λέιζερ, σε κάθε πέρασμα του δορυφόρου. Καθώς οι δορυφορικές επικοινωνίες προϋποθέτουν καλές καιρικές συνθήκες, χωρίς σύννεφα, για την επικοινωνία γης-δορυφόρου, η περιοχή της Νεμέας αποτελεί ιδανική επιλογή, με τις πιθανότητες καθαρού ουρανού να φτάνουν το 95% τους καλοκαιρινούς μήνες.

satelite

 

Ένα έργο «σταθμός» για την προστασία του περιβάλλοντος

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που μας προσέφερε ο Όμιλος ΟΤΕ, για την εγκατάσταση του επίγειου σταθμού μας οπτικών επικοινωνιών στην Ελλάδα, το πρώτο optical-gateway στον κόσμο για εμπορικούς σκοπούς» ανέφερε ο Διευθυντής Επίγειων Σταθμών της KSAT, Vegar Skildheim διευκρινίζοντας ότι «το έργο παραδόθηκε έγκαιρα και πληρούσε τις υψηλών προδιαγραφών απαιτήσεις μας».

ksa ote

Ο Διευθυντής Πωλήσεων Εταιρικών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ, κ. Δημήτρης Νόνας, δήλωσε
σχετικά: «Στην COSMOTE αξιοποιούμε την τεχνολογία για να παρέχουμε υψηλών προδιαγραφών εξειδικευμένες λύσεις και υπηρεσίες στους πελάτες μας, καλύπτοντας τις ανάγκες τους. Χάρη στις υπερσύγχρονες δορυφορικές εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ σε Νεμέα και Θερμοπύλες, την τεχνογνωσία και το καταρτισμένο προσωπικό μας, αποτελούμε συνεργάτη επιλογής για κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των δορυφορικών υπηρεσιών, όπως είναι η KSAT. Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε ενεργά σε ένα έργο που σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος και αξιοποιεί την τεχνολογία για να φτιάξει ένα βιώσιμο μέλλον και έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Τα Κέντρα Δορυφορικών Επικοινωνιών του ΟΤΕ

Ο Όμιλος ΟΤΕ παρέχει δορυφορικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Δορυφορικών Επικοινωνιών «ΝΕΜΕΑ» και «ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ», τα οποία διασυνδέονται με διεθνή σημεία παρουσίας (PoP), μέσω προστατευόμενων διαδρομών οπτικών ινών της OTEGLOBE και συμπεριλαμβάνονται στα σημαντικότερα δορυφορικά κέντρα (satellite teleports) στην Ευρώπη. Η παροχή των υπηρεσιών είναι αδιάληπτη, μέσω υποδομών τεχνολογίας αιχμής και υπό 24ωρη επίβλεψη από προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης.

Διαφήμιση