Αρχική Ειδήσεις Νέο διάγγελμα Μπάϊντεν για την κρίση στην Ουκρανία – Πρώτη δέσμη κυρώσεων...

Νέο διάγγελμα Μπάϊντεν για την κρίση στην Ουκρανία – Πρώτη δέσμη κυρώσεων κατά κύκλου Πούτιν

0
BIDEN
Διαφήμιση

Νέο διάγγελμα – σε λιγότερο από 10 ημέρες – απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν  για την κρίση στην Ουκρανία. Ανακοίνωσε την πρώτη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας, απάντηση στην εντολή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αναπτυχθούν ρωσικές δυνάμεις στις δύο αυτονομιστικές περιοχές της Ουκρανίας, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις δηλώσεις του έθεσε σκληρές οικονομικές κυρώσεις στοχεύοντας κυρίως τον στενό κύκλου του προέδρου Πούτιν.

Τόνισε επίσης ότι θα προχωρήσει και σε άλλες κυρώσεις εάν προχωρήσει η Ρωσία στο πεδίο. Αναφέρθηκε επίσης, στην απόφαση της Γερμανίας να παγώσει τον Nord Stream 2, επισημαίνοντας την ενότητα με την οποία αντιμετωπίζει την παρούσα κρίση η Συμμαχία. Τόνισε ότι η Συμμαχία θα υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή νατοϊκού χώρου, στον οποίο βεβαίως δεν συμπεριλαμβάνεται η Ουκρανία.

 

Σημειώνεται ότι ο Μπάιντεν είχε απευθυνθεί με αφορμή το Ουκρανικό πριν λίγες ημέρες πάλι στον αμερικανικό λαό και σε όλο τον κόσμο. Τότε, υπενθυμίζεται ότι είχε επισημάνει “οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες, ό,τι κι αν συμβεί. Είμαστε έτοιμοι με διπλωματία, να εμπλακούμε σε διπλωματία με τη Ρωσία και τους συμμάχους και εταίρους μας για να βελτιώσουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη συνολικά. Και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε αποφασιστικά σε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση για την Ουκρανία, κάτι που εξακολουθεί να είναι πολύ πιθανό. Όλα τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και μηνών, αυτή ήταν η προσέγγισή μας και παραμένει η προσέγγισή μας τώρα”.

Διαφήμιση