Αρχική Ειδήσεις Κυκλώνας κατηγορίας 4, με ριπές ανέμου 120 χιλ σαρώνει τον Μαυρίκιο

Κυκλώνας κατηγορίας 4, με ριπές ανέμου 120 χιλ σαρώνει τον Μαυρίκιο

0
Mavriokios tyfonas
Διαφήμιση

Προειδοποίηση για κυκλώνα κατηγορίας IV είναι από χτες σε ισχύ στον Μαυρίκιο του Ινδικού ωκεανού. Οι Μετεωρολογικές Υπηρεσίες εξέδωσαν το 12ο, έκτακτο δελτίο κυκλώνων στις 09:30 το πρωί, αναφέροντας ότι ο τροπικός κυκλώνας Μπατσιράι είχε επίκεντρο περίπου 170 χλμ βόρεια του Μαυρικίου και κινούνταν προς τα νοτιοδυτικά με ταχύτητα περίπου 18 χλμ./ώρα.

Το δελτίο προειδοποούσε για την επικράτηση κυκλωνικών συνθηκών, ιδιαίτερα στα βόρεια και βορειοδυτικά του νησιού που καταγράφηκαν ριπές ανέμου της τάξης των 120 χλμ./ώρα. Το Champ de Mars είχε σημειώσει τις υψηλότερες ριπές με 133 km/h.

Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες

Παράλληλα, έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε στο Central Plateau με του νερού να φτάνει τα 118,5 mm στο Wootun, 112,2 mm στο Vacoas, 107,4 mm στο Grand Bassin, 103,6 mm στο Moka, 101,6 mm στο Mon Bois και 100 mm στο Quatre Bornes, μεταξύ άλλων. Τα στοιχεία αυτά καταγράφηκαν από τις 17:00 χθες έως τις 07:30 σήμερα το πρωί.

Επιπλέον, υπήρξε προειδοποίηση για έντονες καταιγίδες κατά μήκος των ακτών, ικανών να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας της παλίρροιας, μεταξύ 13.30 και 15.30.

Όπως αναφέρεται τα κύμματα έφταναν ακόμα και τα 10 μέτρα.

Εκτεταμένες ζημιές

Σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης, υπήρξαν προβλήματα στις παροχές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

Περίπου 1.200 νοικοκυριά αντιμετώπιζαν προβλήματα ύδρευσης, ενώ οι επισκευές ήταν σε εξέλιξη από το Κεντρικό Συμβούλιο Ηλεκτρισμού (CEB) σχετικά με διακοπή ρεύματος από πτώσεις ηλεκτρικών στύλων και καλωδίων. Η Αρχή Λυμάτων, επίσης, φρόντιζε για αποφράξεις αποχετεύσεων μετά την υπερχείλιση φρεατίων.

Η Πυροσβεστική και Ειδικές Κινητές Δυνάμεις (SMF), επτά, βρίσκονται επί ποδός για αποκατάσταση του οδικού δικτύου από πτώσεις δέντρων και κλαδιών, αλλά και για τη μεταφορά τραυματιών στα νοσοκομεία της περιοχής με θωρακισμένα οχήματα.

Διαφήμιση