Αρχική Ειδήσεις Άσπρισαν Πάρος και Σαντορίνη από το χαλάζι – Το απομακρύνουν με μηχανήματα

Άσπρισαν Πάρος και Σαντορίνη από το χαλάζι – Το απομακρύνουν με μηχανήματα

0
xalazi santorini
Διαφήμιση

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Σαντορίνη και Πάρος, έχουν «βυθιστεί» σε ενα παχύ στρώμα θρυματισμένου πάγου λόγω έντονης χαλαζόπτωσης, ενώ, τα νησιά υφίστανται και πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν βύθισει κυριολεκτικά σοκάκια και αυλές σπιτιών.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση της ακραίας κατάστασης, που υφίστανται όλο και περιοσσότεροι Δήμοι.

Απομακρύνουν το χαλάζι με μηχανήματα στη Σαντορίνη

Όπως παραδέχεται ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, οι υπηρεσίες της περιφέρειας ήταν σε επιφυλακή για χαλαζόπτωση όταν κλήθηκαν από αντιπεριφερειάρχη και έπαρχο Θήρας Χαράλαμπο Δαρζέντα, για την διαχείριση των επιπτώσεων του καιρικού φαινομένου.

Σε περιοχές όπως η Μεσαριά, τα στενά έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και σε περιοχές κοντά στο αεροδρόμιο.

Μηχανήματα του δήμου επιχειρούν να απομακρύνουν το χαλάζι από τους δρόμους για να μείνει ανοικτή η κυκλοφορία.

 

Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Πάρος

Στην Πάρο, η έντονη βροχόπτωση και οι πυκνοί κεραυνοί, προκάλεσαν παρατεταμένες διακοπές ρεύματος, για να εκτονωθεί τελικά το φαινόμενο με ακραία χαλαζόπτωση.

Τα ορμητικά νερά μετέτρεψαν σε ρυάκια τα στενά σοκάκια στις Λεύκες, το ορεινό γραφικό χωριό. Ενώ, το χαλάζι «στρώθηκε» παντού, και κάλυψε δρόμους και αυτοκίνητα.

«Η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει»

«Η κλιματική αλλαγή μας δίνει εικόνες και καταστάσεις πρωτόγνωρες για τα νησιά μας. Η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει και οφείλουμε όλοι να προσαρμόσουμε πολιτικές, πρακτικές και συνήθειες σε αυτή την πραγματικότητα.

Από την πλευρά μας, οργανώνουμε την πολιτική προστασία με τρόπο που μέχρι σήμερα μας έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις, αλλά καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Χατζημάρκος.

Διαφήμιση