Αρχική Ειδήσεις Καλιφόρνια: «Σαφάρι» για σύλληψη τεράστιας αρκούδας που εισβάλλει σε σπίτια (video)

Καλιφόρνια: «Σαφάρι» για σύλληψη τεράστιας αρκούδας που εισβάλλει σε σπίτια (video)

Όλες οι προσπάθειες παγίδευσης του ζώου, ακόμη και σε δασώδεις περιοχές, έχουν αποδειχθεί μάταιες τους τελευταίους 7 μήνες.

0
arkoyda zdenek machacek unsplash
EIKONA APXEIOY: Zdenek Machacek / Unsplash
Διαφήμιση

Μία τεράστια μαύρη αρκούδα βάρους 500 λιβρών έχει καταστρέψει περισσότερα από 30 ιδιοκτησίες γύρω από τη λίμνη Tahoe, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα εισέβαλε σε ένα σπίτι σε μια ατελείωτη αναζήτηση για ένα γρήγορο γεύμα.

Γνωστή από τους κατοίκους ως Hank the Tank, η γιγάντια αρκούδα διαφεύγει της σύλληψης για περισσότερους από επτά μήνες, σύμφωνα με τον Peter Tira, εκπρόσωπο του Τμήματος Ψαριών και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια.

«Αυτό που είναι προβληματικό με το τεράστιο μέγεθος της αρκούδας», είπε ο Tira στο τοπικό μέσο ενημέρωσης SF Gate την Κυριακή. «Έχει μάθει να χρησιμοποιεί τη δύναμή της για να εισβάλει σε μια σειρά από κατειλημμένες κατοικίες, εφορμώντας από την πόρτα του γκαράζ ή την εξώπορτα. Είναι αρκετά τρομακτικό» σχολίασε.

arkouda Tahoe
Ο Hank the Tank «ο μεγάλος μας φίλος που έχει υιοθετήσει τη γειτονιά τηςTahoe ως κατοικημένη περιοχή του», σχολιάζουν κρατικοί αξιωματούχοι που προσπαθούν να παγιδεύσουν την αρκούδα.

«έχει χάσει κάθε φόβο για τους ανθρώπους»

Η αρκούδα είναι υπεύθυνη για περισσότερες από 150 αναφορές περιστατικών στην περιοχή που καλύπτει τη Βόρεια Καλιφόρνια και τη Νεβάδα. Σε μια «διάρρηξη» την Παρασκευή σε μια κατοικία το ζώο έσπασε το παράθυρο και στριμώχτηκε στο σπίτι, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονταν στο σπίτι. Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο, μετά από κλήση της οικογένειας, ρίχνοντας περιβολισμούς προκειμένου να την ωθήσουν σε φυγή. Όπως και έγινε, βγαίνοντας από την πίσω πόρτα, εξαφανίστηκε στο δάσος.

Όπως διευκρινίζεται πρόκειται για μία συνηθισμένη αρκούδα που όμως «έχει χάσει κάθε φόβο για τους ανθρώπους» και τους θεωρεί πηγή τροφής.

Όλες οι προσπάθειες παγίδευσης του ζώου, ακόμη και σε δασώδεις περιοχές, έχουν αποδειχθεί μάταιες όπως και στις κατοικημένες περιοχές της Νεβάδα όπου η αρκούδα φαίνεται να έχει πλήρως εγκλιματιστεί, ανέφερε η SF Gate.

Μετά τη «διάρρηξη» της Παρασκευής, οι αξιωματούχοι συνέλεξαν αποδεικτικά στοιχεία DNA για να κάνουν ακριβή αντιστοίχιση εάν συλλάβουν την αρκούδα. Εάν ο Χανκ συλληφθεί, οι αξιωματούχοι είπαν ότι η αρκούδα θα μπορούσε να μεταφερθεί σε διαπιστευμένες εγκαταστάσεις, όπως ζωολογικούς κήπους και καταφύγια άγριας ζωής.

«Η δολοφονία της αρκούδας είναι αισίως η τελευταία λύση», είπε ο Joby Cefalu, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης ιδιοκτητών ακινήτων της περιοχής.

«Κανείς στο διοικητικό συμβούλιο μας δεν πήρε ελαφρά το ενδεχόμενο θανάτωσης του ζώου», είπε ο Cefalu στους Los Angeles Times. «Έχουμε σκοπό να συνυπάρχουμε. Δυστυχώς, αυτό είναι ανθρώπινο πρόβλημα».

 

Δείτε το παρακάτω video από τοπικό μέσο ενημέρωσης

Διαφήμιση