Αρχική Ειδήσεις Δραματική έκκληση Μπάιντεν: «Εγκαταλείψτε την Ουκρανία αμέσως»

Δραματική έκκληση Μπάιντεν: «Εγκαταλείψτε την Ουκρανία αμέσως»

«Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με καμία τρομοκρατική οργάνωση. Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο Αμερικανικό δίκτυο NBC.

0
Biden
Διαφήμιση

Σε μία άκρως δραματική σύσταση προέβη πριν λίγο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, απευθυνόμενος στους Αμερικανούς μέσα από συνέντευξή του στο δίκτυο NBC. «Εγκαταλείψτε την Ουκρανία αμέσως, η κατάσταση μπορεί να αγριέψει ​​πολύ σύντομα».

«Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως την Ουκρανία» φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι «Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με καμία τρομοκρατική οργάνωση. Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο».

Μιλώντας για την ολοένα και πιο τεταμένη κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου η Ρωσία συσσωρεύει στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό εδώ και εβδομάδες, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε, «Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με καμία τρομοκρατική οργάνωση. Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη διαφορά και η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα».

Krimaia6
Εικόνα δορυφόρου για συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδος ότι αυτή δεν ήταν μια κατάσταση που θα τον ανάγκαζε να στείλει αμερικανικά στρατεύματα για να σώσουν Αμερικανούς που θέλουν να φύγουν από την Ουκρανία, αλλά πρόσθεσε:

«Όταν Αμερικανοί και Ρώσοι αρχίζουν να πυροβολούν ο ένας τον άλλο, μιλάμε για παγκόσμιο πόλεμο. Εάν ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν γίνει αρκετά απερίσκεπτος για να εισέλθει στην Ουκρανία, είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μην κάνει μια κίνηση που θα επηρεάσει αρνητικά τους Αμερικανούς πολίτες, είπε ο Μπάιντεν».

Ο Μπάιντεν επανέλαβε επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έστελνε στρατεύματα των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ακόμη και με σκοπό τη διάσωση Αμερικανών πολιτών σε περίπτωση
ρωσικής εισβολής.

Πηγή: ertnews

Διαφήμιση