Αρχική Ειδήσεις Απόλυτη μοναξιά: Βρέθηκε στην καρέκλα 2 χρόνια μετά τον θάνατό της

Απόλυτη μοναξιά: Βρέθηκε στην καρέκλα 2 χρόνια μετά τον θάνατό της

Η Μαρινέλα Μπερέτα ζούσε μόνη της κοντά στη Λίμνη Κόμο στην Ιταλία. Το αποσυντεθημένο σώμα της βρέθηκε από πυροσβέστες, μετά από παράπονα γειτόνων για πτώση δέντρου στον κήπο της.

0
ilikia danie franco unsplash
EIKONA: Danie Franco / Unsplash
Διαφήμιση

Εβδομηντάχρονη Ιταλίδα βρέθηκε να κάθεται σε καρέκλα στην τραπεζαρία του σπιτιού της, δύο χρόνια μετά τον θάνατό της. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιταλικών ΜΜΕ, οι γείτονες δεν την είχαν δει για τουλάχιστον δυόμισι χρόνια.

Η Μαρινέλα Μπερέτα ζούσε μόνη της κοντά στη Λίμνη Κόμο στη Λομβαρδία. Το αποσυντεθημένο σώμα της βρέθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή από πυροσβέστες της περιοχής, μετά από παράπονα γειτόνων για πτώση δέντρου στον κήπο της και για ανεξέλεγκτη βλάστηση σε αυτόν.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο SkyTg24, το οποίο επικαλείται το CNNi, το πτώμα της Μπερέτα βρέθηκε καθισμένο σε μια καρέκλα στο καθιστικό.

Italiana

Σε αναζήτηση συγγενών ή φίλων

Η αιτία θανάτου της παραμένουν άγνωστα. Υπολογίζεται ότι αποχαιρέτησε τα εγκόσμια κάπου προς το τέλος του 2019, με βάλει την έκταση της αποσύνθεσης του σώματος.

Αυτή τη στιγμή η αστυνομία ερευνά αν υπάρχει κάποιος εν ζωή συγγενής, καθώς κανείς δεν είχε αναζητήσει τη γυναίκα όλο αυτό το διάστημα.

Το πτώμα παραμένει στο νεκροτομείο, ενώ δεν έχει οριστεί ακόμη ο χρόνος της κηδείας της.

Ο δήμαρχος της περιοχής προσκάλεσε τους κατοίκους της πόλης να παραστούν στην κηδεία, ενώ δήλωσε πως η τοπική αρχή θα αναλάβει την οργάνωση της κηδείας.

Στο Facebook, η Έλενα Μπονέτι, υπουργός οικογένειας και ίσων ευκαιριών της Ιταλίας, θρήνησε τον μοναχικό θάνατο της Μπερέτα.

«Αυτό που συνέβη στη Μαρινέλλα Μπερέτα στο Κόμο, η ξεχασμένη μοναξιά, πληγώνει τις συνειδήσεις μας», είπε. «Το να θυμόμαστε την ύπαρξή της είναι καθήκον μιας κοινότητας που θέλει να παραμείνει ενωμένη».

triti ilikia bruce tang unsplash
EIKONA: Bruce Tang / Unsplash

 

Συγκινεί η απόλυτη μοναξιά της Μπερέτα

Η ιστορία της 70χρονης έκανε την Ιταλία να προβληματιστεί. Κανείς δεν είχε προσέξει τίποτα. Οι γείτονες δεν την είχαν δει από τον Σεπτέμβριο του 2019. Πολλοί από αυτούς νόμιζαν ότι είχε μετακομίσει. Αντίθετα, η Μαρινέλλα ήταν εκεί, στο σπίτι της στο Κόμο, που είχε πουλήσει λίγο πριν σε Ελβετό ιδιοκτήτη και από το οποίο είχε καταφέρει να αποκτήσει ισόβια επικαρπία.

Δύο χρόνια αργόετερα, οι γείτονες επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη στην Ελβετία σχετικά με τα φυτά, που πλέον είχαν εξαπλωθεί πέρα ​​από τον φράχτη. Ο άνδρας προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τη γυναίκα, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Όπως διαβεβαιώνεται, πριν τις τελευταίες μέρες, δεν είχε φτάσει στο Δήμο καμία αναφορά. «Κανείς δεν είχε αναφέρει την εξαφάνιση και η γυναίκα δεν ήταν γνωστή στις κοινωνικές υπηρεσίες. Μια κακή ιστορία που εγείρει ερωτήματα για τη μοναξιά και ίσως για τις σχέσεις γειτονιάς», εξήγησε ο δήμαρχος.

Όλα δείχνουν ότι η γυναίκα δεν είχε συγγενή ή φίλο που θα μπορούσε να την επισκεφτεί αυτά τα δύο χρόνια. Έζησε την τελευταία περίοδο της ζωής τηςσε απόλυτη μοναξιά.

 

Διαφήμιση