Αρχική Ειδήσεις Xerox: Πιο «πράσινη» κατά 50% την τελευταία δεκαετία

Xerox: Πιο «πράσινη» κατά 50% την τελευταία δεκαετία

0
xerox
Διαφήμιση

Η Xerox κατάφερε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 15,9% στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι το ενεργειακό κόστος και η ασφάλεια επηρεάζουν ζητήματα που σχετίζονται με τις λειτουργίες της εταιρείας, κατάφερε να περιορίσει συνολικά το περιββαλοντικό της αποτύπωμα κατά 50% την τελευταία 10ετία.

Οι άμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της Xerox από την επιχειρηματική της δραστηριότητα αλλά και οι έμμεσες από την αγορά ενέργειας, ανέρχονται πλέον σε μόλις 97.456 μετρικούς τόνους CO2e.

Στρατηγική δέσμευση για το κλίμα

H εταιρεία πιστή στη δέσμευση της για μείωση της χρήσης ενέργειας και της προστασίας του κλίματος, συνεχίζει να επενδύει και να αναπτύσσει νέες μεθόδους όπως:

  • Την αξιοποίηση των καιρικών συνθηκών για τη ψύξη νερού με φυσικό τρόπο αντί της χρήσης αντίστοιχων μηχανικών συστημάτων.
  • Την ανάκτηση του θερμού αέρα από τα δωμάτια συμπιεστών ώστε να περιορίζεται η ανάγκη προθέρμανσης του, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή.
  • Την χρήση LED φωτισμού στους χώρους παραγωγής και έρευνας, όπως και την εγκατάσταση μικρού μεγέθους εξοπλισμού με υψηλή απόδοση σε σημεία παραγωγής σε όλο τον κόσμο αντί ψυκτών, λεβήτων και συμπιεστών.
  • Τη δημιουργία ποιοτικών μελανιών για τα οποία απαιτείται λιγότερη ενέργεια και υλικά.
melania adrien ledoux unsplash
Adrien Ledoux / Unsplash

Για τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Πέρα από τη μείωση της ενέργειας, η Xerox στοχεύει στη περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου χρησιμοποιώντας εναλλακτικά καύσιμα όπως και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την κίνηση των εταιρικών οχημάτων αλλά και για την υποστήριξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Το σύνολο των άμεσων και έμμεσων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Xerox μειώθηκε κατά 50% σε λιγότερο από μία δεκαετία, με αποτέλεσμα να ανέρχονται σε μόλις 97.456 μετρικούς τόνους CO2e.

Το 69% των συνολικών εκπομπών αφορούσε σε άμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που περιλαμβάνουν την καύση ορυκτών καυσίμων, όπως το φυσικό αέριο, στις εγκαταστάσεις της Χerox, και την καύση βενζίνης και πετρελαίου από τα εταιρικά οχήματα.

Το υπόλοιπο 31% προέρχεται από έμμεσες εκπομπές αερίων που προκύπτουν κυρίως από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ατμού στις εγκαταστάσεις παραγωγής, τα γραφεία και τις αποθήκες της Xerox.

Print XEROX
Σχετικά με τη Xerox

Για περισσότερο από 100 χρόνια, η Xerox επανακαθορίζει την καθημερινή εργασία. Ως ηγέτιδα στις λύσεις λογισμικού και λύσεις εξοπλισμού στον χώρο εργασίας, για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, έχουμε επεκτείνει τις υπηρεσίες μας με βάση τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Από το γραφείο έως τα βιομηχανικά περιβάλλοντα, οι διαφοροποιημένες επιχειρηματικές μας λύσεις και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την καθημερινή εργασία καλύτερη για τους πελάτες – ανεξάρτητα από τον τόπο της εργασίας.

Σήμερα, οι επιστήμονες και οι μηχανικοί της Xerox συνεχίζουν την κληρονομιά της καινοτομίας μας με ανατρεπτικές τεχνολογίες στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την επαυξημένη πραγματικότητα, τον αυτοματισμό ρομποτικών διεργασιών, το IOT και το cleantech.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠλεύρης: Δωρεάν τα PCR τεστ – Ο στρατός θα κληθεί να αποσυμφορήσει τις ουρές
Επόμενο άρθροΑνοικτά τα μαγαζιά την Κυριακή, την πρώτη των χειμερινών εκπτώσεων