Αρχική Ειδήσεις Στον βωμό του κλίματος η Ολλανδία θυσιάζει την «βαριά» της βιομηχανία

Στον βωμό του κλίματος η Ολλανδία θυσιάζει την «βαριά» της βιομηχανία

0
cow
Διαφήμιση

Αντιμέτωπη με τις υπερβολικά υψηλές ποσότητες αζώτου που απελευθερώνει η εκτροφή αγελάδων και χοίρων στην επικράτειά της, βρίσκεται η ολλανδική κυβέρνηση, η οποία εκπόνησε ολοκληρωμένο σχέδιο ύψους 25 δισεκατομμυρίων με στόχο την δραστική μείωση του αριθμού των εκτρεφόμενων ζώων.

Μπορεί η Ολλανδία να είναι γνωστή για την τεράστια βιομηχανία παραγωγής λουλουδιών, ωστόσο αποτελεί τη νούμερο ένα χώρα σε εξαγωγές κρέατος στον κόσμο.

Οι κτηνοτρόφοι αντιδρούν έντονα πιστεύοντας ότι «οι πολιτικοί θα πρέπει να μην πετάνε στα σύννεφα, να κατέβουν στη γή να σκεφτούν τι ακριβώς θέλουμε. Η Ολλανδία είναι μια μικρή χώρα. Θα πρέπει πραγματικά να αντιμετωπίσουν το μέλλον του κτηνοτροφικού κλάδου πιο σοβαρά» υποστηρίζει ο κτηνοτρόφος Κόρνε ντε Ρουίζ.

To μέγεθος του προβλήματος

Στην Ολλανδία εκτρέφονται πάνω από 100 εκατομμύρια ζώα, δικαιολογώντας τον πρωταγωνιστικό της ρόλο εξαγωγές κρέατος σε όλο τον κόσμο. Ουσιστικά είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας προϊόντων κρέατος στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η κτηνοτροφία είναι υπεύθυνη για το 16% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Ολλανδίας.

Οι αγελάδες είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες εκπομπής μεθανίου, ενός ισχυρού αερίου του θερμοκηπίου, από το πεπτικό τους σύστημα.

Η στενωπός της κλιματικής μετάβασης

Η κυβέρνηση στοχεύει να βοηθήσει τους αγρότες να διαφοροποιήσουν τις δραστηριότητές τους, να επανεκπαιδευτούν, να καινοτομήσουν ή ακόμα και να μετεγκατασταθούν εάν το αγρόκτημά τους βρίσκεται κοντά σε προστατευόμενη φυσική περιοχή.

Όμως, εάν δεν συμμορφωθούν, η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε ακόμη και να κάνει το πολύ ευαίσθητο βήμα της απαλλοτρίωσης της γης από απείθαρχους αγρότες.

Πιέζοντας τον αγροτικό τομέα να επιταχύνει την κλιματική μετάβαση, ελπίζει να μπορέσει να μειώσει τις εκπομπές αζώτου κατά 50% έως το 2030.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑστεροειδής ενός χιλιομέτρου περνάει «ξυστά» από τη Γη
Επόμενο άρθροΞάνθη: Νέο περιστατικό επίθεσης λύκου – Κατασπάραξε κυνηγετικό σκύλο