Αρχική Ειδήσεις Στον Κλιματικό Νόμο η ασφάλιση κτιρίων από φυσικές καταστροφές;

Στον Κλιματικό Νόμο η ασφάλιση κτιρίων από φυσικές καταστροφές;

0
florina seismos
Διαφήμιση

Κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) βρέθηκε το σχέδιο του Εθνικού Κλιματικού Νόμου, που βρίσκται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης.

Η διαδικτυακή αυτή συνάντηση αποτελεί μέρος των επαφών και συζητήσεων του Προέδρου της ΕΑΕΕ, κ. Α. Σαρρηγεωργίου και άλλων εκπροσώπων της ΕΑΕΕ με εκπροσώπους της Κυβέρνησης για το ζήτημα της ασφάλισης κτιρίων έναντι φυσικών καταστροφών, για το οποίο η ΕΑΕΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Στο μικροσκόπιο το Άρθρο 19 του κλιματικού νόμου

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Α. Σαρρηγεωργίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας κ. Ε. Μοάτσος και η Γενική Διευθύντρια κ. Μ. Αντωνάκη είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν στον Υπουργό τις θέσεις της ΕΑΕΕ πάνω σε συγκεκριμένες διατάξεις του σχεδίου, με ιδιαίτερη έμφαση στο Άρθρο 19, για την Ασφάλιση Κινδύνου από την Κλιματική Αλλαγή, το οποίο αναφέρεται στην υποχρέωση ασφάλισης των νέων κτιρίων που βρίσκονται σε ζώνες υψηλής τρωτότητας προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν.

Οι εκπρόσωποι της ΕΑΕΕ δήλωσαν ότι είναι θετικό το γεγονός ότι το εν λόγω άρθρο αναφέρεται στην υποχρέωση, της εκ των προτέρων χρηματοδότησης των κινδύνων μέσω της ασφάλισης. Γεγονός που αποδεικνύει ότι ο μηχανισμός της μπορεί να έχει πρωτεύοντα ρόλο στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Ενώ, συζήτησαν με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία του προτεινόμενου άρθρου 19, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό.

Διαφήμιση