Αρχική Ειδήσεις Στο νοσοκομείο μετά από δίαιτα «απεριόριστης κατανάλωσης» – Έφαγε 32 ρολά σούσι

Στο νοσοκομείο μετά από δίαιτα «απεριόριστης κατανάλωσης» – Έφαγε 32 ρολά σούσι

0
Νοσοκομείο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" Εικόνα: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Διαφήμιση

Στα επείγοντα νοσοκομείου της Καλιφόρνια βρέθηκε η 24χρονη Danielle Shapiro, που βάλθηκε να καταναλώσει το αγαπημένο της φαγητό στην απεριόριστη ποσότητα που δικαιούνταν με μόλις 50 δολάρια, σε εστιατόριο της περιοχής της.

Μετά το φαγοπότι, h Shapiro μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα με έντονους πόνους στο στομάχι, όπου διαγνώστηκε με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, κοινώς γνωστή ως παλινδρόμηση οξέος.

Η Shapiro μοιράστηκε την εμπειρία στο TikTok, με πάνω από 11,3 εκατ. προβολές, όπου επιδείκνυε τα βουνά του φαγητού που κατανάλωσε και την κατάληξή της με ενθοβλέβιο ορό στο νοσοκομείο.

danielleshap 1

Το περιπετειώδες γεύμα

«Το δείπνο μου διήρκεσε περίπου δύο ώρες γιατί ήμουν τόσο φουσκωμένη που έπρεπε να συνεχίζω με διαλείμματα», διευκρίνησε. Όπως αναφέρει, ξεκίνησε με σούπα miso και συνέχιση το περιπετειώδες γεύμα της με μία απίστευτη ποικιλία 32 ρολών σούσι.

Μέχρι εκεί άντεξε. Στη συνέχεια, αισθάνθηκε τόσο «γεμάτη» που έπρεπε να καθίσει  για περίπου 30 λεπτά στο αυτοκίνητό της, πριν μπορέσει να να οδηγήσει μέχρι το σπίτι. «Το στομάχι μου ήταν τόσο τσιτωμένο από όλο αυτό το σούσι που κατανάλωσα, αλλά μάλλον το ρύζι θα πρέπει να φούσκωσε κι άλλο στο στομάχι μου».

Πήγε στο σπίτι του συντρόφου της κοιμήθηκε με φριχτούς πόνους στο στομάχχι και το πρωί κατάλαβε, λέει, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τότε ήταν που αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο. «Ένιωθα έντονο πόνο στο στομάχι και το στήθος μου και ήταν δύσκολο να πάρω βαθιές αναπνοές» παραδέχτηκε. Όπως εξήγησε, χρειάστηκαν αρκετές ημέρες για να αναρρώσει και να αισθανθεί ξανά φυσιολογικά και αφού βεβαίως της χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.sushi 96

Η τάση της υπεκατανάλωσης

Περίπου το 20% των Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένης της Danielle Shapiro που αγαπά το σούσι, υποφέρει από συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος. Οι άνθρωποι εμφανίζουν παλινδρόμηση οξέος όταν το οξύ του στομάχου ρέει πίσω στον οισοφάγο, σύμφωνα με την Mayo Clinic . Φαινόμενο αρκετά  συχνό που μπορεί να συμβεί σχεδόν σε οποιονδήποτε.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν καούρα, πόνο στο στήθος, παλινδρόμηση τροφής ή ξινού υγρού και δυσκολία στην κατάποση.

Παρά την περιπέτειά της, η Shapiro δηλώνει δεν θα εγκαταλείψει το αγαπημένο της πιάτο. «Σίγουρα θα ξαναφάω σούσι! Αυτή η εμπειρία δεν έχει καταστρέψει το σούσι για μένα, ούτε την εμπειρία σούσι που μπορείς να φας. Έμαθα ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να ακούω το σώμα μου και να τρώω πιο αργά», σχολίασε.

Με πληροφορίες από New York Post

Διαφήμιση