Αρχική Special Topics Οι μηχανικοί του μέλλοντος εκπαιδεύονται στην ElvalHalcor

Οι μηχανικοί του μέλλοντος εκπαιδεύονται στην ElvalHalcor

0
ELVALHALCOR NEW ENGINEERS
Διαφήμιση

Στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μία νέα γενιά μηχανικών, η κορυφαία εταιρεία παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο ElvalHalcor δημιούργησε το πρόγραμμα «Engineers of Tomorrow» με το οποίο δίνει την ευκαιρία σε απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών να ανοίξουν νέους «Βιο-μηχανικοί Ορίζοντες» στον Όμιλο.

Πρόκειται για δύο προγράμματα 12μηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης 24 νέων αποφοίτων μηχανικών, στον τομέα Έλασης Αλουμινίου (Elval) και στον τομέα Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων (Halcor) της ElvalHalcor

Το πρόγραμμα «Engineers of Tomorrow»

Η Elval, τομέας Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor, δημιούργησε το πρόγραμμα «Engineers of Tomorrow» με το οποίο δίνει την ευκαιρία σε νέες και νέους απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών να ξεκινήσουν σήμερα τη σταδιοδρομία τους στο εργοστάσιό της στο πλαίσιο δωδεκάμηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης.

Μέσα από μία αξιοκρατική και αδιάβλητη διαδικασία επιλογής, 12 νέοι μηχανικοί από σήμερα και για τους επόμενους 12 μήνες, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία υψηλού επιπέδου με εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες και να αναλάβουν εξειδικευμένα έργα (project) στα επιμέρους τμήματα του εργοστασίου προκειμένου να αποκτήσουν εξειδικευμένη εκπαίδευση ανάλογα με το εκπαιδευτικό τους αντικείμενο.

Το πρόγραμμα «Βιο-μηχανικοί Ορίζοντες»

Παράλληλα η Halcor, τομέας Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων της ElvalHalcor, μέσα από το πρόγραμμα «Βιο-μηχανικοί Ορίζοντες» υποδέχεται σήμερα ακόμα 12 νέες και νέους μηχανικούς που θα συμμετάσχουν στο αντίστοιχο πρόγραμμα δωδεκάμηνης έμμισθης πρακτικής εξάσκησης, που αποσκοπεί αντίστοιχα στη γνωστική και εμπειρική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων μέσα σε ένα σύγχρονο και δυναμικό βιομηχανικό περιβάλλον εργασίας.

Και τα δύο προγράμματα φιλοδοξούν να αποτελέσουν θεσμό για την ElvalHalcor στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στους νέους επιστήμονες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μια καριέρα στη χώρα τους συνεισφέροντας στην αναστροφή του brain drain αλλά και στους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για Ποιοτική Εκπαίδευση, Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη.

Υποδεχόμενη σήμερα στις εγκαταστάσεις της Elval στα Οινόφυτα, τους 12 «Engineers of Tomorrow», η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Elval και της Viohalco Group Senior HR Director, κα Βέρα Παγκουλάκη δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τις νέες και τους νέους μηχανικούς που ξεχώρισαν ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφίους μέσα από μια αδιάβλητη και αξιοκρατική διαδικασία επιλογής και σήμερα κάνουν το πρώτο βήμα για τη μελλοντική τους καριέρα, εντασσόμενοι σε ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, στο δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο θερμής έλασης αλουμινίου στην Ευρώπη. Ο θεσμός αυτός ήρθε για να μείνει. Αποτελεί το μέλλον για το επιστημονικό δυναμικό της Elval. Πιστεύουμε πολύ στα νέα παιδιά και μέσω της σωστά δομημένης διαδικασίας επιλογής που ακολουθήσαμε επιδιώκουμε να ενταχθούν πολύ ομαλά στο εργασιακό μας περιβάλλον με προοπτική να παραμείνουν κοντά μας.»

Αντίστοιχα, ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Halcor, κ. Λάμπρος Καραγιώργος, ανοίγοντας τους «Βιο- Μηχανικούς Ορίζοντες» για τους 12 νέους μηχανικούς που ξεκινούν σήμερα την πρακτική τους εξάσκηση στον τομέα Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων της ElvalHalcor τόνισε: «Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και η επιλογή δύσκολη. Σήμερα υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και πολλές προσδοκίες τους καλύτερους ανάμεσα στους πολλούς υποψηφίους του προγράμματος «Βιο-μηχανικοί Ορίζοντες». Δώδεκα εξαιρετικά ταλαντούχους νέους και νέες μηχανικούς, τους οποίους θα εκπαιδεύσουμε, θα κινητοποιήσουμε και θα ενδυναμώσουμε, προσφέροντάς τους πολύτιμα εφόδια και προοπτικές μέσα από την εμπειρία που θα αποκτήσουν ως εργαζόμενοι στα εργοστάσια του μεγαλύτερου παραγωγού σωλήνων χαλκού στην Ευρώπη. Η Halcor βρίσκεται πάντα στο πλευρό των νέων τόσο μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όσο και με σειρά δράσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Halcor – Edu» συνδέοντας τη βιομηχανία με την εκπαίδευση».

Σχετικά με την ElvalHalcor

Η ElvalHalcor είναι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρίες παραγωγής αλουμινίου και χαλκού. Η Εταιρία δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο 2017 μέσω της συγχώνευσης δια απορρόφησης της ΕΛΒΑΛ από την ΧΑΛΚΟΡ. Η ElvalHalcor σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη στους σωλήνες χαλκού, ενώ έχει εδραιώσει τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων βιομηχανιών έλασης αλουμινίου παγκοσμίως.

Η Εταιρία διαθέτει πάνω από 80 χρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία, ισχυρή παραγωγική βάση με 17 εργοστασιακές μονάδες και εμπορική παρουσία σε πάνω από 100 χώρες προσφέροντας βιώσιμες λύσεις και προϊόντα σε δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές όπως οι συσκευασίες, οι μεταφορές, η δόμηση και κατασκευές, η θέρμανση, η ψύξη και ο κλιματισμός και οι ΑΠΕ.

Η ElvalHalcor αναπτύσσεται επενδύοντας στην τεχνολογία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργώντας αξία στους συμμετόχους της.

Διαφήμιση