Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Στο χαρτοφυλάκιο της EDPR και το mega ηλιακό πάρκο Riverstart

Στο χαρτοφυλάκιο της EDPR και το mega ηλιακό πάρκο Riverstart [VIDEO]

0
EDPR1
Διαφήμιση

Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, μέσω της θυγατρικής της EDP Renewables North America LLC, ολοκλήρωσε την κατασκευή του ηλιακού πάρκου Riverstart, δυναμικότητας 200 MW.

Η εταιρεία έκλεισε μια 20ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την Hoosier Energy Cooperative, η οποία θα αξιοποιήσει την ενέργεια που παράγεται από το ηλιακό πάρκο για την τροφοδοσία κοινοτήτων στην κεντρική και νότια Ιντιάνα και το νοτιοανατολικό Ιλινόις.

Το έργο, που βρίσκεται στην κομητεία Randolph, είναι το μεγαλύτερο σε δυναμικότητα ηλιακό πάρκο στην πολιτεία της Ιντιάνα και παράγει ενέργεια που ισοδυναμεί με τη μέση κατανάλωση περισσότερων από 36.000 κατοικιών ετησίως.

Η EDPR κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιντιάνα και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στην πολιτεία με δυναμικότητα λειτουργίας 1.200 MW. Η EDPR NA έχει υπό ανάπτυξη και κατασκευή αιολικά και ηλιακά έργα σε όλη την πολιτεία και έχει αναπτύξει συνολικά περίπου 2.200 MW δυναμικότητας ανανεώσιμης ενέργειας. Όσον αφορά το εν λόγω έργο, το 80% των μετοχών πωλήθηκε στην Connor, Clark & Lunn Infrastructure στα τέλη του περασμένου έτους.

Η εταιρεία αναμένει να επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της στη χώρα με την επιτυχή σύναψη νέων PPAs που θα ενισχύουν το προφίλ χαμηλού κινδύνου και τη στρατηγική ανάπτυξής της, η οποία βασίζεται στην ανταγωνιστική ανάπτυξη έργων με μακροπρόθεσμες προοπτικές.

Το συγκεκριμένο έργο αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της EDPR να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης, στόχος που αποτελεί μέρος του στρατηγικού της σχεδιασμού, ο οποίος περιλαμβάνει ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους περίπου 19 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη περίπου 20 GW ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2025.

EDPR

Η παρουσία EDRPR στην Ελλάδα

Το 2018 η EDPR ανακοίνωσε την είσοδό της στην Ελλάδα μέσω της επιτυχούς συμμετοχής της στους διαγωνισμούς της ΡΑΕ και την εξασφάλιση δύο αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 60 MW.

Τη διετία 2019-2020, η εταιρεία εξασφάλισε επιπλέον 96ΜW αιολικών έργων μέσω διαγωνισμών ενώ παράλληλα κατέληξε σε συμφωνία με την Ελλάκτωρ, τον μεγαλύτερο όμιλο υποδομών στην Ελλάδα, για την από κοινού ανάπτυξη χερσαίων αιολικών πάρκων  στη χώρα, με τις δύο εταιρείες να συγκεντρώνουν και να συνδυάζουν την υψηλή τεχνογνωσία τους, παγκοσμίως και στην Ελλάδα αντίστοιχα, με τις σημαντικές τους αναπτυξιακές δυνατότητες.

Η συμφωνία προβλέπει την από κοινού ανάπτυξη αιολικού χαρτοφυλακίου, συνολικής ισχύος 900 MW, το οποίο βρίσκεται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, με ελκυστικές προοπτικές ανάπτυξης έργων ΑΠΕ.

Μέσωα υτής της σύμπραξης, η EDPR αποκτά πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπό ανάπτυξη έργα και αποκτά περαιτέρω δυνατότητες διείσδυσης στην ελληνική αγορά, πέραν των 155 MW που έχουν ήδη συμβληθεί για να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το 2021 και το 2022.

edpr press

Σχετικά με την EDP Renewables (EDPR)

Η EDP Renewables (Euronext: EDPR), είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο. Με έναν υγιή σχεδιασμό ανάπτυξης, περιουσιακά στοιχεία πρώτης κλάσης και κορυφαία λειτουργική ικανότητα, η EDPR γνώρισε εξαιρετική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και έχει πλέον παρουσία σε 26 διεθνείς αγορές στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία.
Δεσμεύεται για την προώθηση των κοινωνικών εξελίξεων όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την ολοκλήρωση. Αυτό αντικατοπτρίζεται στην ένταξή της στο Δείκτη Ισότητας Φύλων του Bloomberg και την αναγνώρισή της ως Top Employer 2020 στην Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο), αλλά και ως Top Workplace 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εστιασμένες στους εργαζόμενους πολιτικές της εταιρείες.
Η EDPR, είναι μια παγκόσμια ενεργειακή εταιρεία και πρωτοπόρος στη δημιουργία αξίας, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Η EDP περιλαμβάνεται στον δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones επί 13 συναπτά έτη.
Η οριστική παρουσία στις ασιατικές αγορές εξαρτάται από τη ρυθμιστική έγκριση της συναλλαγής Sunseap.

 

Διαφήμιση