Αρχική Ζώα Στη Σαλαμίνα η νεαρή φάλαινα δίνει αγώνα ζωής – Το τραγούδι της...

Στη Σαλαμίνα η νεαρή φάλαινα δίνει αγώνα ζωής – Το τραγούδι της εθελόντριας (VIDEO)

0
orc
Διαφήμιση

Σε ελαφρώς καλύτερη κατάσταση, η νεαρή φάλαινα που εγκλωβίστηκε χθες στα ρηχά της παραλίας του Αλίμου, εθεάθη εκ νέου σήμερα το πρωί στην παραλία Σελίνια Σαλαμίνας. Η φάλαινα που την ονόμασαν “Σωτήρη” δεν φαίνεται τόσο ταλαιπωρημένη και αφυδατωμένη και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να επιβιώσει.

Ομάδα Διάσωσης ΑΡΙΩΝ

Όπως αναφέρει το Ελληνικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Θαλάσσιων Θηλαστικών «Αρίων» ειδοποιήθηκε άμεσα το τοπικό λιμεναρχείο και η κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ για την επαναπροσάραξη του Ζιφιού στη Σαλαμίνα στον Σαρωνικό κόλπο.

Ήδη στο θαλάσσιο θηλαστικό παρέχεται εκ νέου ιατροφαρμακευτική περίθαλμψη ενώ στην επιχείρηση συνδράμει ομάδα δυτών των ΟΥΚ. Η φάλαινα “Ζιφιός” είχε οδηγηθεί χθες στην ανοικτή θάλασσα, και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει -σύμφωνα με οδηγίες καθηγήτριας του Α.Π.Θ. Έφερε μικρό τραύμα στο ρύγχος και τις είχαν προσφερθεί οι πρώτες βοήθειες, ενώ είχαν διενεργηθεί και ιατρικές εξετάσεις.

Η Ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ σε ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει ότι: «Ειδοποιήθηκε άμεσα από το τοπικό Λιμεναρχείο η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ μαζί με τον ΑΡΙΩΝ για την επαναπροσάραξη του ίδιου Ζιφιού σε νησί του Σαρωνικού. Η Ομάδα διάσωσης Κτηνιάτρων και εθελοντών των Αθηνών ανταποκρίνεται στο σημείο. Παρακαλούμε μην παρενοχλείτε το θηλαστικό».

Το τραγούδι για τη ζωή

Συγκινητική η προσπάθεια της εθελόντριας από  την Ομάδα της All For Blue organization, που τραγουδά στον νεαρό ζιφιό, για να του δώσει κουράγιο.

Διαφήμιση