Αρχική Ειδήσεις Σεισμός 5,4 Ρίχτερ κράτησε άγρυπνη την Φλώρινα – Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ κράτησε άγρυπνη την Φλώρινα – Κλειστά σήμερα τα σχολεία

0
seismoslorina
Διαφήμιση

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9 Ιανουαρίου, στη Φλώρινα, έντονα αισθητός σε πολλές πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Δέκα λεπτά αργότερα, στις 23:53, ακολούθησε νέος ισχυρός μετασεισμός έντασης  4,2 βαθμών Ρίχτερ.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης ο σεισμός είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και βουητό, ενώ ακολούθησαν συνολικά τρεις μετασεισμικές δονήσεις που έγιναν αισθητές ακόμα και μέχρι την περιοχή των Τρικάλων. Ο πρώτος ήταν 3,5 Ρίχτερ και σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, ο δεύτερος πάλι 3,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων και ο τρίτος 4,2 Ρίχτερ επίσης σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

seismos florina

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε 19 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Φλώρινας  με εστιακό βάθος 14 χλμ.

Στο δρόμο οι κάτοικοι

H έντασης της σεισμικής δόνησης αλλά και η δραστήρια ακολουθία κράτησε στους δρόμους πολλούς κατοίκους, χωρίς να ζητηθεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής ούτε να έχει γίνει αναφορά για ζημιές, κάτι που επιβεβαίωσε και η τοπική αστυνομία.

Συνολικά μέχρι τις 12:27 είχαν σημειωθεί οκτώ μετασεισμοί.

Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Για προληπτικούς λόγους και λόγους ασφάλειας, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 οι σχολικές μονάδες της  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στην ΠΕ Φλώρινας.

Ήδη ανακοινώθηε από τους οικείους δημάρχους ότι θα μείνουν κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Πρέσπες και Αμύνταιο.

 

Διαφήμιση