Αρχική Καταστροφές Καιρός αύριο: Σαρώνει τη χώρα η Ελπίδα – Έρχονται πιο έντονες μπόρες...

Καιρός αύριο: Σαρώνει τη χώρα η Ελπίδα – Έρχονται πιο έντονες μπόρες χιονιού

0
neaSmyrni
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίς», με πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο.

Ένταση φαινομένων

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν με τις πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΛΠΙΣ" / ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ (ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑΒΑ/EUROKINISSI)
Χιονόπτωση στην Σύρο, Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022.
(ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑΒΑ/EUROKINISSI)

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, με χαμηλότερο υψόμετρο.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Αρναούτογλου: Θα συνεχιστούν οι μπόρες χιονιού

Κατά τη διάρκεια των επομένων ωρών θα διατηρηθούν οι μπόρες χιονιού στις περιοχές όπου σημειώθηκαν και την Δευτέρα και μάλιστα θα γίνουν περισσότερες και αρκετά πιο πυκνές κυρίως στα νότια νησιωτικά τμήματα, αναφέρει στην πρόγνωση του για τον καιρό ο Σάκης Αρανούτογλου.

Στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα διατηρηθούν κάποιες μπόρες χιονιού οι οποίες θα εντοπίζονται συχνότερα σε περιοχές με μεγαλύτερα υψόμετρα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν μεγαλύτερα ανοίγματα που δεν θα χιονίζει ιδιαίτερα.

Από το μεσημέρι και μετά οι όποιες χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται στα ανατολικά τμήματα του νομού ενώ στην υπόλοιπη Αττική θα αρχίσει να βγαίνει ήλιος.

Βοριάς στα ανατολικά στα 7 με 8 μποφόρ και θερμοκρασία στους 2 με 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια προάστια η θερμοκρασία θα είναι έως 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει λιακάδα από το πρωί με κάποιες τοπικές συννεφιές αραιές κατά βάση και πρόσκαιρα πυκνότερες κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ τη νύχτα θα έχουμε ξαστεριά. Ο άνεμος θα είναι βόρειος στα 5 με 6 μποφόρ στα ανοιχτά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους -3 έως τους 5 βαθμούς Κελσίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Γύρω από αυτή η θερμοκρασία θα είναι 7 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαφήμιση