Αρχική Καταστροφές Προβλήματα ηλεκτροδότησης – Ποιές περιοχές είναι ακόμη βυθισμένες στο σκοτάδι

Προβλήματα ηλεκτροδότησης – Ποιές περιοχές είναι ακόμη βυθισμένες στο σκοτάδι

0
neaSmyrni
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Για περισσότερες από 24 ώρες παραμένουν περιοχές χωρίς ηλεκτρικό ακόμη και στο κέντρο της Αττικής, Παπάγου, Φιλοθέη, Χαλάνδρι. Χιλιάδες νοικοκυριά για δεύτερο βράδυ βρίσκονται πνιγμένα στο κρύο και στο σκοτάδι.

Συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάστασης των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ελπίς» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε σημερινή του ενημέρωση. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι  παραμένουν σε  κάποιες περιοχές προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ακόμη και στην Αττική.

Ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει ότι έχει ήδη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 80% των περιοχών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα λόγω βλαβών ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του δικτύου.

Χωρίς ηλεκτρικό στο κέντρο της Αθήνας

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην Αττική, επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 15 γραμμές. Στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Παπάγος, Χολαργός, Μαρούσι και Χαλάνδρι υπάρχουν μεμονωμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε επίπεδο γειτονιάς.

Πιο εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτσά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, Καλύβια και Κερατέα, όπου εκεί η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της δύσκολης πρόσβασης στα σημεία όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Η κατάσταση στα νησιά και Εύβοια

Όσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλην ορισμένων χωριών στην περιοχή των Χανίων. Αντίστοιχα, αποκαταστάθηκε το σύνολο των βλαβών στην Εύβοια και έως σήμερα το βράδυ αναμένεται η ηλεκτροδότηση των οικισμών της Αταλάντης.

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του  ΔΕΔΔΗΕΑναστάσιος Μάνος επισήμανε ότι πάνω από 650 εργαζόμενοι και 180 οχήματα σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και την Πολιτική Προστασία έχουν κινητοποιηθεί στις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα, με προτεραιότητα τις πυκνοκατοικημένες περιοχές. Υπάρχει μάλιστα και ελικόπτερο που επιθεωρούσε τις γραμμές μέσης τάσης στην Ανατολική Αττική για να βρει τα σημεία με βλάβες στις δύσβατες περιοχές.

Διαφήμιση