Αρχική Διάστημα Οι πλημμύρες του «Διομήδη» στη Θεσσαλία ορατές από το διάστημα

Οι πλημμύρες του «Διομήδη» στη Θεσσαλία ορατές από το διάστημα

0
doryforos
Διαφήμιση

Το μέγεθος των πλημμυρισμένων εκτάσεων στον θεσσαλικό κάμπο αποτυπώνει ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 καθώς περνούσε από τον ελλαδικό ουρανό το πρωί της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου 2022.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 15.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων πλημμύρισαν κατά την κακοκαιρία «Διομήδης»χωρίς να υπολογίζονται οι εκτάσεις που καλύπτονταν από νεφώσεις και δεν καταγράφηκαν από τους δορυφόρους.

Πλημμυρικά φαινόμενα

Τεράστια προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Διομήδης» στη χώρα που δύσκολα μπορεί να αποτυπώσει ο δορυφόρος.

Με νερό και λάσπη καλύφτηκε η Υπέρεια Φαρσάλων. Ο παραπόταμος του Ενιπέα φούσκωσε και το χωριό πλημμύρισε για ακόμα μία φορά.

Στον Αγιόκαμπο Λάρισας τα κύματα που βγήκαν στο παραλιακό κομμάτι, άφησαν πίσω τους μεγάλες πέτρες και κλαδιά δέντρων παραλύοντας την κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού της δικτύου.

Έντονες χιονοπτώσεις

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και από τις έντονες χιονοπτώσεις. Περισσότερο από ένα μέτρο χιόνι έχει έπεσε στα ορεινά της Λάρισας, κάτι που δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες στην περιοχή. Αποκλεισμένοι έμειναν για πολλές ώρες οι κάτοικοι στα χωριά Σπηλιά, Κοκκινοπήλο και Λιβάδι, ενώ ζημιές καταγράφονται σε καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια και αντλιοστάσια της ευρύτερης περιοχής.

Μάχη με τον χρόνο έδωσαν άνθρωποι και μηχανήματα στους νομούς Φθιώτιδας και Ευρυτανίας που προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους στο Βελούχι και στα όρια των νομών.

#ImageOfTheDay

Διαφήμιση