Αρχική Ειδήσεις Ο πλανήτης υποδέχεται φαντασμαγορικά το 2022

Ο πλανήτης υποδέχεται φαντασμαγορικά το 2022 [VIDEO]

0
andreas dress OUSa9MU4zZc unsplash
Διαφήμιση

Παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί παγκοσμίως για την ανάσχεση της ταχύτατης μετάδοσης της Covid-19 και της παραλλαγής Όμικρον, όλος ο πλανήτης γιόρτασε την ανατολή του Νέους Έτους.

Τα σχέδια των πολιτών για πολυπληθείς γιορτές και πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακυρώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λόγω της αύξησης των μολύνσεων από την εξαιρετικά μεταδοτική Omicron.

Στο Βερολίνο, η αστυνομία προέτρεψε τον κόσμο να μην συγκεντρωθεί κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία χωρίς ζωντανό κοινό. Στη Μαδρίτη, οι αρχές επέτρεψαν μόνο 7.000 άτομα να εισέλθουν στην πλατεία Puerta del Sol της πόλης, έναν χώρο που παραδοσιακά φιλοξενούσε περίπου 20.000 πολίτες.

Ωστόσο, πολλές πρωτεύουσες έκαναν το καλύτερο δυνατό για να κρατήσουν το ηθικό ακμαίο και άλλες πραγματοποίησαν εξωφρενικές επιδείξεις πυροτεχνημάτων και εορτασμούς.

Δείτε στιγμιότυπα υποδοχής του 2022 από όλο τον κόσμο.

Ελλάδα

Η Ελλάδα μετά τους έκτακτους περιορισμούς παραμονές του Νέου Έτους, θα κρατήσει κλειστά μπαρ, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια πριν τα μεσάνυχτα, χωρίς όρθιους πελάτες και μουσική.

Ωστόσο, δόθηκε εξαίρεση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου οι χώροι επιτρεπόταν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι τις 2 το πρωί.

Οι εικόνες δείχνουν πυροτεχνήματα να εκρήγνυνται στον ουρανό πάνω από τον ναό του Παρθενώνα στην κορυφή του λόφου της Ακρόπολης στην Αθήνα καθώς η χώρα υποδέχεται το νέο έτος.

Λονδίνο

Το λονδίνο υποδέχτηκε το Νέο Έτος με πυροτεχνήματα και επίδειξη φωτός πάνω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου και τη γέφυρα Millennium.

Παρίσι, Γαλλία

Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ φωταγωγήθηκε για να σηματοδοτήσει τα μεσάνυχτα.

Οι αξιωματούχοι ακύρωσαν τις δημόσιες εκδηλώσεις, εν μέσω αυξανόμενων λοιμώξεων και επανέφεραν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Ο κόσμος γιόρτασε την Πρωτοχρονιά στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μόσχα, Ρωσία

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Manezhnaya στη Μόσχα για να παρακολουθήσουν μια επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Η Κόκκινη Πλατεία της πόλης, όπου γίνονται συνήθως οι εορτασμοί, ήταν κλειστή για το ευρύ κοινό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρωθούν στην Manezhnaya για να παρακολουθήσουν μια επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο κόσμος στο Ντουμπάι υποδέχτηκε το νέο έτος με μια υπερβολική επίδειξη πυροτεχνημάτων στον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα, ενώ ένα σόου με λέιζερ έλαβε χώρα στο σιντριβάνι του Ντουμπάι.

Στο Ras al Khaimah, ένα 12λεπτο σόου περιελάμβανε εκατοντάδες πυροτεχνικά drones σε μήκος σχεδόν τριών μιλίων, φωτίζοντας τον ουρανό πάνω από την Αραβική Θάλασσα.

Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία

Το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας υποδέχεται το 2022 με μια φωτεινή παράσταση που προβάλλεται πάνω από τη γέφυρα Harbour και τον Sky Tower της πόλης

Ενώ, το Σίδνεϊ υποδέχεται το 2022 με μία εμβληματική επίδειξη πυροτεχνημάτων πάνω από το λιμάνι, διάρκειας 12 λεπτώ.,

Τόκιο, Ιαπωνία

Με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα γιόρτασαν το 2022 στο Τόκιο, όπως πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη διάβαση Shibuya τα μεσάνυχτα, παρά το γεγονός ότι ο ετήσιος εορτασμός αντίστροφης μέτρησης είχε ακυρωθεί λόγω του COVID.

Πεκίνο

Μια εντυπωσιακή παράσταση φωτός διοργανώθηκε στον Ολυμπιακό Πύργο του Πεκίνου για να σηματοδοτήσει την Πρωτοχρονιά.

Το μήνυμα που επικοινώνησε μέσω αυτής της γιορτή το Πεκίνο ήταν «Επανενωθείτε στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022».

Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ υποδέχτηκε το 2022 με πλήθος πυροτεχνημάτων κι ένα  εντυπωσιακό σκηνικό παλισωμένο από ζωντανή ορχήστρα.

Περίπου 3.000 πολίτες παρακολούθησαν τη συναυλία της παραμονής της Πρωτοχρονιάς με πρωταγωνιστές τοπικές διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της μπάντας αγοριών Mirror.

Η συναυλία ήταν η πρώτη εκδήλωση παραμονής Πρωτοχρονιάς που πραγματοποιήθηκε από το 2018, αφού οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν το 2019 λόγω πολιτικών συγκρούσεων και πέρυσι λόγω της πανδημίας.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων, υποδεχόμενη το 2022, με τις αρχές να επιτρέπουν τις δημόσιες πολυπληθείς εκδηλώσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, αν και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ωστόσο, οι προσευχές της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, στους βουδιστικούς ναούς της ώρας πραγματοποιήθηκαν μέσω Διαδικτύου.

Στην Μπανγκόκ, πυροτεχνήματα εξερράγησαν πάνω από τον ποταμό Chao Phraya, ενώ περαιτέρω εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν στο Πουκέτ, την Πατάγια και το Κο Πανγκάν.

Βόρεια Κορέα

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας Πιονγκγιάνγκ για να παρακολουθήσουν μια επίδειξη πυροτεχνημάτων καλωσορίζοντας το Νέο Έτος.

Τα πλάνα δείχνουν ανθρώπους να φορούν μάσκες καθώς παρακολουθούν την γιγαντοοθόνη κοντά στον ποταμό Taedong, που διασχίζει το κέντρο της Πιονγκγιάνγκ.

Σεούλ, Νότια Κορέα

Στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, η ετήσια τελετή της παραμονής Πρωτοχρονιάς ακυρώθηκε για δεύτερη χρονιά λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων COVID.

Ένα προηχογραφημένο βίντεο της φετινής τελετής μεταδόθηκε αντ ‘αυτού στο Διαδίκτυο και στην τηλεόραση, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Η τελετή ήταν γνωστό ότι προσέλκυσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους τα προηγούμενα χρόνια – και ακυρώθηκε πέρυσι για πρώτη φορά από την πρώτη της τελετή το 1953.

Η Νότια Κορέα κλείνει επίσης πολλές παραλίες και άλλα τουριστικά αξιοθέατα κατά μήκος της ανατολικής ακτής, η οποία συνήθως προσελκύει πλήθη ανθρώπων που ελπίζουν να πιάσουν την πρώτη ανατολή του ηλίου του έτους.

Ταϊβάν

Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό της Ταϊβάν και το Taipei 101 κατά τη διάρκεια των εορτασμών της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην πόλη Ταϊπέι.

 

 

Διαφήμιση