Αρχική Επιστήμη Neuralink: Ο Μασκ έτοιμος να δοκιμάσει «τσιπ εγκεφάλου» σε ανθρώπους

Neuralink: Ο Μασκ έτοιμος να δοκιμάσει «τσιπ εγκεφάλου» σε ανθρώπους

0
mask
Εικόνα: Bloomberg
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Neuralink, η εταιρεία εμφυτευμάτων εγκεφάλου του Έλον Μασκ, προσλαμβάνει διευθυντή κλινικών δοκιμών. Μια ένδειξη ότι ο μακροχρόνιος στόχος της εταιρείας για εμφύτευση τσιπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο πλησιάζει..

Το εγκεφαλικό εμφύτευμα του Neuralink –  για το οποίο ο Μασκ είπε ήδη ότι επιτρέπει σε πιθήκους να παίζουν βιντεοπαιχνίδια μόνο με τις σκέψεις τους – προορίζεται να βοηθήσει στη θεραπεία μιας ποικιλίας νευρολογικών διαταραχών, όπως η παράλυση.

Διευθυντής κλινικών δοκιμών

Η περιγραφή για τη θέση εργασίας, που εδρεύει στο Fremont της Καλιφόρνια, υπόσχεται ότι ο υποψήφιος θα «συνεργαστεί στενά με μερικούς από τους πιο καινοτόμους γιατρούς και κορυφαίους μηχανικούς» καθώς και με «τους πρώτους συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή του Neuralink». Υπογραμμίζεται επίσης ότι η εργασία θα έχει τη καθοδήγηση και δημιουργία «της ομάδας που είναι υπεύθυνη για την ενεργοποίηση των κλινικών ερευνητικών δραστηριοτήτων της Neuralink», καθώς και την τήρηση των κανονισμών.

Εντός του 2022

Τον περασμένο μήνα, ο Μασκ είπε στη Wall Street Journal ότι η Neuralink ήλπιζε να προχωρήσει στην εμφύτευση στον ανθρώπινο εγκέφαλο κάποια στιγμή το 2022. Ωστόσο, είχε κάνει παρόμοιες προβλέψεις και στο παρελθόν που αποδείχθηκαν υπερβολικά αισιόδοξες. Το 2019 είχε πει κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης ότι η συσκευή θα ήταν έτοιμη για τοποθέτηση εντός τους επόμενο έτους.

Τεστ σκοπιμότητας

Το πρώτο τεστ σε ανθρώπους που θα πρέπει να περάσουν οι κατασκευαστές ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην πορεία προς έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είναι γνωστό ως τεστ σκοπιμότητας. Το επόμενο βήμα: είναι μία ακόμη δοκιμή μετά από τη διαδικασία υποβολής, επανεξέτασης και έγκρισης από τον FDA με βάση τη δοκιμή σκοπιμότητας.

Δεν είναι σαφές σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται η Neuralink στη διαδικασία αυτή. Οι εκπρόσωποι του Neuralink και του FDA δεν απάντησαν σε σχετικά ερωτήματα. Γενικά, οι κατασκευαστές συσκευών προσλαμβάνουν διευθυντές δοκιμών στην  αρχή της αλληλεπίδρασή τους με τον FDA, για να βοηθήσουν στο σχεδιασμό των δοκιμών με τρόπο που θα μεγιστοποιούσε τις πιθανότητες έγκρισης του FDA. Το Neuralink δεν φαίνεται να έχει δημοσιεύσει δοκιμές σε ανθρώπους στο clinicaltrials.gov, αλλά οι δημοσιεύσεις εκεί μπορεί να καθυστερήσουν.

Πέρυσι, μια άλλη εταιρεία που εργάζεται σε διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής, η Synchron, δήλωσε ότι η FDA ενέκρινε τη σχεδιαζόμενη μελέτη σκοπιμότητας. 

Η Neuralink αναζητά επίσης έναν συντονιστή κλινικών δοκιμών με έδρα το Fremont, καθώς και για πολλές άλλες θέσεις.

ΠΗΓΗ: Βloomberg.net

Διαφήμιση