Αρχική Ειδήσεις Ν. Κεραμέως: Πρόβλεψη για ευελιξία σχετικά με την εξεταστική στα Πανεπιστήμια

Ν. Κεραμέως: Πρόβλεψη για ευελιξία σχετικά με την εξεταστική στα Πανεπιστήμια

0
ΑΠΘ lifogr
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης -Φωτό αρχείου από lifo.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μέχρι τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας θα στείλει εγκύκλιο στα Πανεπιστήμια με κατευθυντήριες οδηγίες, ώστε να υπάρχει ευελιξία σχετικά με την εξεταστική, εφόσον χρειαστεί, ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, η πρόβλεψη γίνεται, εξήγησε η κ. Κεραμέως, ώστε κάποιος φοιτητής να μη χάσει την εξεταστική ή το έτος, επειδή νοσεί, άρα να υπάρχουν επαναληπτικές εξετάσεις κ.ο.κ.

O υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για φοιτητές οι οποίοι θα νοσούν κατά την εξεταστική περίοδο και δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος.

«Το μόνο πρόβλημα που υφίσταται και για το οποίο θα βγάλουμε οδηγίες στις επόμενες ώρες ή μέρες, είναι αν ξέρει το τμήμα ότι νοσούν πάνω από ένας αριθμός -χ- φοιτητών για ένα μάθημα, να μπορεί για αυτούς τους φοιτητές να μεταφέρει την εξεταστική σε άλλο χρόνο, για να μην χάσουν την εξεταστική τους» τόνισε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε ότι:

Αυτή την στιγμή τελειώνει το χειμερινό εξάμηνο και αρχίζει η εξεταστική περίοδος, την ερχόμενη Δευτέρα ή στις 17 Ιανουαρίου, και η έμφαση δίνεται εκεί. Στην εξεταστική υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των φοιτητών για αντικειμενικούς λόγους. Επιπλέον, οι φοιτητές μέχρι τις 28/02 θα πάνε στα πανεπιστήμια μάξιμουμ 8 φορές, γιατί αυτό είναι το ανώτατο όριο μαθημάτων που μπορούν να δώσουν. Άρα μιλάμε για 8 δίωρα μάξιμουμ ως το τέλος του Φεβρουαρίου.

Διαφήμιση