Αρχική Ειδήσεις Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις την ερχόμενη Δευτέρα

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις την ερχόμενη Δευτέρα

0
εκπτώσεις
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι χειμερινές εκπτώσεις, φέτος θα ξεκινήσουν  στις 10 Ιανουαρίου και  θα διαρκέσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό, την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 16 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11πμ έως 8μμ.

«Κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές, με άψογη εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Η αγορά ευελπιστεί ότι παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που θέτει η μετάλλαξη Όμικρον, θα είναι σε θέση να λειτουργήσει ικανοποιητικά, σε αντίθεση με πέρυσι που πρόλαβε μόνο μερικές ημέρες πριν την επιβολή lockdown.

Στοίχημα για τη λιανική θα είναι και η παροχή ουσιαστικών εκπτώσεων και η καταγραφή αξιόλογου τζίρου σε μια περίοδο αυξημένου πληθωρισμού, με το διαθέσιμο εισόδημα στα νοικοκυριά να πλήττεται από πολλές πλευρές.

Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος αναφέρεται στους 5 κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών».

Αυτοί οι κανόνες είναι οι εξής:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣουδάν: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Αμπντάλα Χάμντοκ
Επόμενο άρθροΤεταρτίδες: H πρώτη βροχή από “πεφταστέρια” του 2022