Αρχική Ειδήσεις Κακοκαιρία: Καμμία «Ελπίδα» για το χάος στους δρόμους της Αττικής

Κακοκαιρία: Καμμία «Ελπίδα» για το χάος στους δρόμους της Αττικής

0
ELPIDA kentro Athina
Το κύμα κακοκαιρίας "ΕΛΠΙΔΑ" πλήττει από νωρίς την Αττική. Μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.Σε πολλές κεντρικές λεωφόρους τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ αργές ταχύτητες και σε μια λωρίδα, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKNISSI)
Διαφήμιση

Η σφοδρή χιονόπτωση που «συνοδεύει» την κακοκαιρία ΕΛΠΙΔΑ έχει «στρώσει» τους δρόμους της Αττικής, με αποτέλεσμα να σημειώνονται έντονα πλέον προβλήματα, σε όλο το οδικό δίκτυο. Με τις πρώτες βραδυνές ώρες και την αναμενόμενη πτώση της θερμοκρασίας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος φαινομένων παγετού.

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για «Ιστορική χιονοκαταιγίδα» ίσως ακόμη μεγαλύτερη του 2004 που έπληξε πάλι τη Αττική περίπου τις ίδιες ημέρες Ιανουαρίου.

Τα προβλήματα άρχισαν να παρατηρούνται από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας, με την κακοκαιρία «Ελπίδα» να επελαύνει με χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους αλλά και στην Αττική οδό με αποτέλεσμα να σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στους δρόμους και να οδηγούν τους κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων στα όρια των αντοχών τους.

 

Αγανάκτηση εγκλωβισμένων οδηγών

Εγκλωβισμένοι οδηγοί για περισσότερες από 3 ώρες στο ύψος της Αγίας Παρασκευής στη Μεσογείων και άλλοι στην Αττική οδό στον κόμβο της Αγ.Παρασκευής, δοκίμασαν τις αντοχές τους.

Πολύωρος συνωστισμός οχημάτων παρατηρήθηκε και στις αρχές της Λεωφόρου Μεσογείων, όπου τα αυτοκίνητα αναγκάστηκαν να μπουν στο αντίθετο ρεύμα αναζητώντας λύση . «Δεν υπάρχει αστυνομία. Ένας μόνος αστυνομικός ενημέρωσε ότι αναζητούν εκχιονιστικά να ξεμπλοκάρουν το δρόμο στην περιοχή» δήλωναν εμφανώς αγανακτισμένοι οι οδηγοί.

 

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Tην παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε ο εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό. Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος.

Οι νέες προβλέψεις

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν με τις πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ, επιπλέον, μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια.

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, με χαμηλότερο υψόμετρο.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

 

Διαφήμιση