Αρχική Ειδήσεις Η «Συγνώμη» του Υπ.Πολιτικής Προστασίας για ΕΛΠΙΔΑ

Η «Συγνώμη» του Υπ.Πολιτικής Προστασίας για ΕΛΠΙΔΑ

0
stolianidis
Διαφήμιση

«Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, για την κατασταση χάους στους δρόμους της Αττικής από την κακοκαιρία ΕΛΠΙΔΑ»,  δήλωσε ο κ.Στυλιανίδης και συμπλήρωσε «Ζητώ συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία στους δρόμους. Προσοχη για τις επόμενες ημέρες, ειδικότερα στη Αττική».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι «το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος,  παρα μονο για λίγη ώρα, λόγω δυσκολίας προσέγγισης των επιβατών»

Ο υφυπουργός  προστασίας του πολίτη, Λευτερης Οικονόμου παραδέχτηκε ότι έχουν ληφθεί «400 κλήσεις για βοήθεια στην άμεση δράση. Αστυνομικοι επιχειρούν από το πρωί στη Αττική. Επιχείρηση αντιδρόμησης τώρα στην Αττική οδό».

Όπως επεσήμανε, «Υπάρχει δυσχερεια από τη σφοδρή χιονόπτωση. Τα οχηματα της αστυνομίας δυσκολεύονται για την αντιδρόμηση»

Αγώνας να μείνουν προσβάσιμα τα νοσοκομεία

Προσπάθεια διατήρησης ανοικτών όλων των οδικών δικτύων προς νοσοκομεία. Όπως υπογράμμισε ο κ.Οικονόμου «οι πολίτες να μην επιχειρούν μόνοι τους τη μετάβαση να καλούν το 166 κ την αστυνομία». Στη μεταφορά βοηθά και ο Ερυθρός σταυρός μαζί με εθελοντικές οργανώσεις όπως «το Χαμόγελο του παιδιού».

Τον λόγο πήρε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλας, ο οποίος ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα Πατούλης 63 εκχιμοστικά οχήματα με 250 άτομα πληρώματος στο δρόμο από την Περιφέρεια.

Στυλιανιδης : Το μεγάλο πρόβλημα είναι στους δρόμους

Όπως παραδέχτηκε ο κ.Στυλιανιδης, Το μεγάλο πρόβλημα είναι στους δρόμους και αυτό οφείλεται στο μπλοκάρισμα της Αττικής οδού. «Μεγάλη συνεισφορά στρατού και του κ. Φλώρου».

xolargos2
Μεσογείων / ΕΙΚΟΝΑ: Ecozen

Ορθώς κλείσαμε τα σχολεία

Ο Περιφερειάρχης κ.Πατουλης θέλησε να αναφερθεί και στην απόφαση κλεισίματος των σχολείων της Αττικής, « Ορθώς κλείσαμε τα σχολεία» δήλωσε.

«Το βράδυ επίκειται μεγάλος παγετός. Εκχιονιστικά και αλατιερες βρίσκονται ήδη στο δρόμο, σε συνεργασία με ΕΚΑΒ για έκτακτες ανάγκες μετακίνησης στα νοσοκομεία πχ νεφροπαθών

Αναστάσιος Μάνος Γεν. Δντης ΔΕΔΔΥΕ

«Απο χθες αντιμετωπίστηκαν πάνω από 1000 μικρές βλάβες», δήλωσε ο κ.Μάνος «Ωρισκόμαστε σε ετοιμότητα για αποφυγή μπλακ άουτ.  Προβλήματα έχουν αναφερθεί σε Νέα Μάκρη Παλλήνη και  Σπάτα. Μολις ανοίξουν δρόμοι θα ενισχυθούν τα συνεργεία στην περιοχή» δεσμεύτηκε.

Πέρασε το πρώτο κύμα της «ΕΛΠΙΔΑ»

Ο Μετεωρολόγος ΚΑΙ Σύμβουλος Πολιτικής Προστασιας, Θεόδωρος Κολυδας,  δήλωσε ότι «Πέρασε το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΔΑ πολύ ανώδυνα. Ειναι ο προπομπός για το επόμενο που θα πάρει κόκκινο συναγερμό κυρίως για την Αττική και στο υπόλοιπο της Ελλαδας που επηρεάζει».

xolargos1
Χολαργός / ΕΙΚΟΝΑ: Ecozen

Τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία( που μεταβάλλονται συνεχως) …δειχνουν ότι θα κρατήσει και πέραν τις 8μμ .ίσως μια με δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα.

Μεγαλο ύψος χιονιού αναμένεται να αφήσει πίσω του το φαινόμενο.

Υφεση αναμένεται από το μεσημέρι αύριο, αν και λίγο πιο νωρίς θα αρχίσει η εκτόνωση στις ορεινές περιοχές. Στην Φθιωτιδα αρχίζει από τώρα η εξασθένιση του φαινομένου. Οι χιονοπτώσεις και οι έντονες βροχές θα συνεχιστούν στις νότιες νησιωτικές περιοχές.

Είχαμε έντονες καταιγίδες χιονιού και θα συνεχίσουν με μεγαλύτερες εντάσεις από ότι σήμερα στις νότιες Κυκλάδες Κρήτη και λιγότερο στα Δωδεκάνησα. Θα αρχίσουν να εξασθενούν από τις πρώτες πρωινές μεθαύριο.

Σύσταση της Πολιτικής Προστασίας είναι να υιοθετηθεί, όσο το δυνατό περισσότερο, η χρήση τηλεργασίας και στον ιδιωτικό τομέα.

Διαφήμιση