Αρχική Καταστροφές Κακοκαιρία Ελπίδα: Χάος στην Αττική – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Κακοκαιρία Ελπίδα: Χάος στην Αττική – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

0
katexaki
Εικόνα: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι πυκνές χιονοπτώσεις στο λεκανοπέδιο έχουν δημιουργήσει εικόνα παράλυσης σε πολλούς δρόμους ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Η τροχαία απευθύνει έκκληση για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ σε πολλούς δρόμους έχει προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση. Οι πτώσεις δέντρων από το βάρος του χιονιού δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία.

Επιστράτευση στρατού

Ακόμη και ο στρατός επιστρατεύτηκε προκειμένου να  απεγκλωβίσει τους οδηγούς που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «μάχη» για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων πολιτών σε αρκετές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στην Αττική Οδό. Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων να μετέβησαν στον αυτοκινητόδρομο για να συνδράμουν στην επιχείρηση που έχει στηθεί.

Ήδη άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας βοηθούν τους εγκλωβισμένους οδηγούς και τα οχήματά τους. Με κάθε τρόπο προσπαθούν να ξεκολλήσουν τα αυτοκίνητα από τα χιόνια, ώστε να λήξει για τους εγκλωβισμένους το ταχύτερο δυνατό ο εφιάλτης που βίωσαν.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, τόνισε πως ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός πολιτών από την Αττική Οδό, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε έξι σημεία, σε Κηφισίας, Δουκίσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία, περιμένουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους πολίτες σε ασφαλές μέρος. Ακόμη, επανέλαβε την έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύσει κάποια ζωή.

Katexaki1

Κυκλοφοριακό χάος

Η περιφερειακή Καρέα, η περιφερειακή Υμηττού και η Αττική Οδός παραμένουν κλειστές. Κλειστή η Λεωφόρος Μεσογείων από το ύψος του Χολαργού με εγκλωβισμένους οδηγούς. Κλειστή και η Κατεχάκη. Με προβλήματα η κυκλοφορία στην Κηφισίας στην κάθοδο από το ύψος του Χαλανδρίου.

Προβλήματα στην κυκλοφορία ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, στην Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα, στην Βασ. Κωνσταντίνου στην κάθοδο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, αυξημένη είναι η κυκλοφορία στην Μεσογείων από Χολαργό προς Αθήνα και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας. Κλειστή παραμένει η Κατεχάκη στα δύο ρεύματα.

Δείτε αναλυτικά πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία (τελευταία ενημέρωση από την ΕΛΑΣ στις 20.30)

Διαφήμιση