Αρχική Ειδήσεις H «Ελπίδα» έρχεται με «δι-πολικές διαθέσεις» – Επέλαση χιονιά με προβλήματα

H «Ελπίδα» έρχεται με «δι-πολικές διαθέσεις» – Επέλαση χιονιά με προβλήματα

0
Χιόνια
Διαφήμιση

Πτώση της θερμοκρασίας σημειώνεται από σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα, με την έλευση ενός πολικού αεροχειμάρου να συνοδεύεται από δύο διαδοχικά ψυχρά κύματα. Ήδη η έντονη χιονόπτωση στην Πάρνηθα Αττικής δημιουργεί τα πρώτα προβλήματα, με διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του τελεφερίκ.

Το πρώτο κύμα αρχίζει από σήμερα, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ενταθεί η κακοκαιρία με το όνομα «Ελπίδα».

Το πρώτο κύμα

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, βροχές αναμένονται στα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου, την Ανατολική Στερεά και την Κρήτη.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς και στα ορεινά της Κρήτης, ενώ υπάρχει και περίπτωση να καταγραφούν ασθενείς χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο πάνω από τα 300-400 μέτρα.

Το απόγευμα βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν σε τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά της χώρας.

Η θερμοκρασία, σε συνεχή θα είναι σε πτώση αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά

  • Δυτική Μακεδονία από -10 έως 5 βαθμούς Κελσίου
  • Υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -12 έως 8 βαθμούς Κελσίου
  • Ήπειρο από -10 έως 11 βαθμούς Κελσίου
  • Θεσσαλία από -8 έως 7 βαθμούς Κελσίου
  • Υπόλοιπα ηπειρωτικά από -8 έως 13 βαθμούς Κελσίου
  • Νησιά του Ιονίου από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου
  • Νησιά του Βορείου Αιγαίου από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου
  • Υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου
  • Τέλος, οι άνεμοι θα πνέουν εντάσεως έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και ανατολικοί έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο.

Χιόνια στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά. Υπάρχει, ωστόσο, πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο πάνω από τα 300-400 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς.

Ηλιοφάνεια στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς.

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Με τα πρώτα χιόνια να συνθέτουν το προφίλ της αναμενόμενης «Ελπίδας», ήδη δημιουργούνται τα πρώτα προβλήματα σε όλη τη χώρα.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε αρκετούς δρόμους σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, που εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση για την κυκλοφορία σε όλες Περιφέρεις.

Δείτε αναλυτικά πως διεξάγεται η κυκλοφορία

Δεύτερο κύμα το Σαββατοκύριακο

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη ψυχρή εισβολή που αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, εάν διατηρηθούν τα τωρινά προγνωστικά μοντέλα προβλέπεται να χιονίσει ακόμη και στο Σύνταγμα.

 

Διαφήμιση