Αρχική Special Topics Goldair: «Ποδαρικό» με επενδύσεις νεότερης γενιάς και πράσινης τεχνολογίας

Goldair: «Ποδαρικό» με επενδύσεις νεότερης γενιάς και πράσινης τεχνολογίας

0
Goldair Thriasio
Logistics: «Θριάσιο Ι», «Θριάσιο ΙΙ»
Διαφήμιση

Μέσα από μία σταθερά ανοδική 30χρονη πορεία αλλά και νέες στρατηγικές συνεργασίες, ο Όμιλος Goldair,  έχοντας συνάψει κοινοπραξίες υψηλού κύρους με Ελληνικούς και Διεθνείς πολυεθνικούς Ομίλους πρωταγωνιστεί στις μεγαλύτερες επενδύσεις επίγειων μεταφορών το 2022. Καθώς σχεδιάζει την είσοδό του σε νέες διεθνείς αγορές, σηματοδοτεί την επιτυχή υλοποίηση κορυφαίων επενδύσεων σε λιμενικές, σιδηροδρομικές και σύγχρονες υποδομές logistics στη χώρα μας.

Ο έτερος πυλώνας του Ομίλου Goldair, Cargo, αφού ολοκλήρωσε μια δυναμική χρονιά επενδύσεων και νέων συνεργασιών, διπλασίασε την μετοχική παρουσία από το 20% στο 40% στην μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα τον Logistics στην Ελλάδα σήμερα, στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κέντρο Logistics όλων των Βαλκανίων με σύγχρονες και «πράσινες» υποδομές, παρέχοντας τον κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο εμπορευμάτων σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη.

Επιπλέον, τις αμέσως επόμενες ημέρες, στις 26 Ιανουαρίου 2022,  ξεκινά -με την εκδήλωση ενδιαφέροντος- ο πολυαναμενόμενος διαγωνισμός για το μεγαλύτερο το μεγαλύτερο logistics park της Ελλάδας, το Θριάσιο ΙΙ.  Η Goldair, μέσω της κοινοπραξίας ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ – Goldair Cargo, εμφανίζεται ως μία εκ των βασικών υποψηφίων στον διαγωνισμό, μαζί με  ΤΡΑΙΝΟΣΕ και COSCO.

Σε κοινοπρακτικό σχήμα με την Bollore Africa Logistics και Cameron S.A., η Goldair Cargo A.E. εμφανίζεται ως επικρατέστερος διεκδικητής του διαγωνισμού για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), που βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Όπως γίνεται γνωστό οι δεσμευτικές προσφορές, αναμένεται να κατατεθούν στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Και στον τομέα των σιδηροδρομικών υπηρεσιών που αυξάνονται οι βασικοί παίκτες για την παροχή υπηρεσιών σιδηροδρομικής έλξης, από και προς την Κεντρική Ευρώπη με πύλη τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η Rail Cargo Logistics Goldair (κοινοπραξία της ελληνικής Goldair και των Αυστριακών Σιδηροδρόμων) φιγουράρει στους κορυφαίους διεκδικητές.

Επέκταση δραστηριοτήτων και πράσινες επενδύσεις

Στα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου και της η Goldair Handling, παραμένει έντονο το ενδιαφέρον για περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό και βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στις αγορές της Κροατίας και της Σερβίας, με σκοπό την είσοδό της σ’ αυτές.

Παράλληλα, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει σημαντική επένδυση στην αγορά
επίγειου εξοπλισμού, νεότερης γενιάς και πράσινης τεχνολογίας, στο πλαίσιο του πρόσφατου διαγωνισμού για την ανανέωση της άδειας δραστηριοποίησης στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Τέλος, το 2021 βρίσκει την Goldair Handling στην Ινδία και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Bagdogra, πραγματοποιώντας το πρώτο της βήμα σ’ αυτήν την σημαντική και ανερχόμενη αγορά, αναμένοντας την είσοδό της εντός του 1ου τριμήνου του 2022, στα αεροδρόμια Udaipur και Goa, μέσω του κοινοπρακτικού σχήματος LAS-Goldair Handling.

Η  Goldair στις αερομεταφορές και τον τουρισμό

Από τα μέσα του 2021, ο Όμιλος Goldair με πρόθεση να συμπληρώσει το πακέτο των υπηρεσιών που προσφέρει στον κλάδο του Τουρισμού, ανακοίνωσε το νέο του εγχείρημα, την Travellair Travel-Experience-Enjoy, ένα σύγχρονο ταξιδιωτικό γραφείο.

Παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες στον χώρο των αεροπορικών μεταφορών
κατά τα τελευταία δυο έτη, κατάφερε εν μέσω της πανδημίας να αυξήσει περαιτέρω το
πελατολόγιο της, τόσο στην αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών για επιβάτες, όσο και για εμπορεύματα, με την υπογραφή νέων συμβολαίων συνεργασίας. Η Εταιρεία συνεχίζει το πλάνο ανάπτυξης και βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων της, έχοντας παράλληλα προβεί σε επενδύσεις και σε ανανέωση των υποδομών της και στους δυο κλάδους.

Goldair

Διαφήμιση