Αρχική Ειδήσεις «Εξοικονομώ 2021»: Παράταση αιτήσεων έως 15 Φεβρουαρίου

«Εξοικονομώ 2021»: Παράταση αιτήσεων έως 15 Φεβρουαρίου

0
poli eurokinissi
(EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ)
Διαφήμιση

Την παράταση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονομώ 2021», κατά 15 ημέρες, ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά τις περιόδους αργιών και επιβεβλημένης τηλεργασίας στο δημόσιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η χορήγηση της παράτασης κρίνεται αναγκαία λόγω των έκτακτων συνθηκών στη δημόσια διοίκηση που έχουν προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον της Covid – 19 και τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι στις 15 Φεβρουαρίου 2022 για τις αιτήσεις μονοκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων. Να σημειωθεί, ότι η αρχική καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ήταν έως και τις 31 Ιανουαρίου 2022.

Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021»

Υπενθυμίζεται ότι το «Εξοικονομώ 2021», είναι το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, που αποτελεί το διάδοχο σχήμα των προγραμμάτων «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» και «Εξοικονομώ Αυτονομώ», με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 632 εκατ. ευρώ.

Ο σχεδιασμός του λαμβάνει υπόψη την ολοκληρωμένη προσέγγιση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό κτηριακό τομέα και έχει ως στόχο

  • η μείωση των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων και των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου
  • την εξοικονόμηση κόστους για τους πολίτες, τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης και άνεσης καθώς και, της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών κατά τη χρήση των κτηρίων αυτών
  • την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.

Το Πρόγραμμα παρέχει κίνητρα για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό κτηριακό τομέα, στο πλαίσιο της μετάβασης σε ένα «Ενεργειακά Αποδοτικό Σπίτι», το οποίο ο ιδιοκτήτης χρησιμοποιεί ως κύρια κατοικία.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Υποβολής Αίτησης

Για την υποβολή αίτησης Μεμονωμένου Διαμερίσματος ή Μονοκατοικίας απαιτούνται τα κάτωθι:

1. Οικοδομική Άδεια.
2. Λογαριασμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
4. Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.
5. Φωτογραφική αποτύπωση της κατάστασης του ακινήτου.
6.  Φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2020 και Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας (CERTIFICATE OF TAX RESIDENCE)
7. Επιπρόσθετα:
α) Ο τίτλος ιδιοκτησίας.
β) Το πιστοποιητικό μεταγραφής από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο γ) Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/1986, όπου δηλώνεται ότι το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία

Όλα τα δικαιολογητικάθα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την υποβολή της αίτησης, ώστε να είναι εφικτή η ηλεκτρονική διασταύρωσή τους (έντυπα φορολογίας Ε1, Ε2, Ε9).

Διαφήμιση