Αρχική Ειδήσεις «ΕΛΠΙΔΑ»: Αποκαταστάθηκε στο 95% η ηλεκτροδότηση – Προβλήματα στους δρόμους

«ΕΛΠΙΔΑ»: Αποκαταστάθηκε στο 95% η ηλεκτροδότηση – Προβλήματα στους δρόμους

0
Attiki odos ELPIDA eurokinissi
Αττική Οδός, (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Διασώστες και Πυροσβεστική, δουλεύοντας ακόμη και δύο βάρδιες, συνέδραμαν στη γιγαντιαία προσπάθεια προκειμένου να επιτρέψουν την πρόσβαση σε συνεργεια της ΔΕΔΔΗΕ και να αποκαταστήσουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που αντιμετώπιζαν οι πληγείσες από την κακοκαιρία ΕΛΠΙΔΑ περιοχές της Αττικής.

Κλειστή παραμένει ακόμη η Αττική Οδός, ενώ, εκατοντάδες αυτοκίνητα είναι ακόμη εγκλωβισμένα στους τεράστιους όγκους χιονιού στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, επιδιορθώνονται οι ζημιές σε 8 γραμμές, με τις περισσότερες εκκρεμότητες να αφορούν αυτή την ώρα σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Όσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλην ορισμένων οικισμών στην περιοχή των Σφακίων εξαιτίας νέας έντονης χιονόπτωσης που έπληξε την περιοχή σήμερα το μεσημέρι.

Όπως γίνεται γνωστό από ανακοίνωση της ΔΕΗ μέχρι αυτή την στιγμή υπάρχουν ακόμη 70 υποσταθμοί χωρί τάση. «Έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε την μέση τάση σε πάνω από το 90% των προβλημάτων. Χθες είχαμε 1.045 υποσταθμούς εκτός τάσης, σήμερα έχουμε περίπου 65 – 70 υποσταθμούς εκτός τάσης. Θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Συγχρόνως κάνουμε έκκληση οι πολίτες να καλούν στο 11500 αν εξακολουθούν να έχουν βλάβη στην ηλεκτροδότηση».

Οι πληγέντες προσανατολίζονται σε προσφυγές

Προσφυγές σε αστικά και ποινικά δικαστήρια ετοιμάζουν δεκάδες εγκλωβισμένοι της Αττικής Οδού για περισσότερες από 20 ώρες, όπως κι εκείνοι που διαπίστωσαν εκτεταμένες ζημιές στα οχήματά τους που αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω της κατά την χιονοκαταιγίδα ΕΛΠΙΔΑ.

Έμμεση πλην σαφέστατη ήταν η παραδοχή των τεράστιων ευθυνών που έχει η Αττική Οδός για την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών, αφού έγινε γνωστή η παραίτηση  του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Βασίλη Χαλκιά το βράδυ της Τρίτης.

Η κίνηση αυτή από την πλευρά των μετόχων της εταιρίας έγινε υπό την γενική κατακραυγή, αλλά και την κυβερνητική αποδοκιμασία για τα όσα συνέβησαν στον βασικό οδικό άξονα της πρωτεύουσας εν μέσω της κακοκαιρίας. Οι εικόνες ντροπής με τους εγκλωβισμένους και εγκαταλειμμένους οδηγούς λειτούργησαν σαν καταλύτης.

Δεν άντεξε το δίκτυο ηλεκτροδότησης

Ο εκπρόσωπος των Τεχνικών της ΔΕΗ παραδέχτηκε ότι σε κάθε κακοκαιρία εμφανίζονται τα ίδια προβλήματα με ηλεκτροδότησης σε μεγάλα αστικά κέντρα, αποδίδοντάς το, στην έλλειψη επενδύσεων σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

«Η χώρα μας εδώ και δώδεκα χρόνια περνά οικονομική κρίση. Τα δίκτυα είναι πάνω από σαράντα χρονών και δεν έχουν πέσει χρήματα σε αυτά. Για να μην έχουμε προβλήματα θα πρέπει σε κάποια σημεία να υπάρξει υπογειοποίηση των γραμμών. Πρέπει να βρούμε λύσεις για να βελτιώσουμε τα υπάρχοντα δίκτυα ηλεκτροδότησης γιατί η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Πρέπει να δούμε, επίσης, και το ανθρώπινο δυναμικό που είναι ηλικίας 50 – 55 χρονών για να μην χαθεί η τεχνογνωσία που υπάρχει».

Διευκρινίζοντας μάλιστα σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην κρατική τηλεόραση πώς γίνεται η προτεραιοποίηση των βλαβών ο κ. Μανιάτης είπε ότι αφού κοπεί το ρεύμα στην περιοχή πρέπει να δοθεί πρώτα μεσαία τάση και για να γίνει αυτό απαιτείται χρόνος.

Χάος και στους δρόμους της Αττικής

Ο παγετός και οι όγκοι χιονιού αναγκάζουν ιδιώτες να προσπαθούν απεγκλωβίσουν τα οχήματά τους ή και τις εισόδους των καταστημάτων τους… με  φτυάρια.

Η Λεωφόρος Μεσογείων έχει πετατραπεί σε παγοδρόμιο με προφανεις κινδυνους για τους πεζούς. Ενώ ακινητοποιημένα βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα στη Λεωφόρο Μαραθώνος δεκάδες λεωφορεία.

Εγκατελειμένα αυτοκίνητα και προβλήματα κυκλοφορίας υπάρχουν, επίσης, στην Καισαριανή, τις Λεωφόρο υμμητού, μέχρι και την Ηλιούπολη.

 

Διαφήμιση