Αρχική COVID-19 ΕΦΚΑ: Πως καταβάλλεται η αποζημίωση άδειας για νόσηση από κορονοϊό

ΕΦΚΑ: Πως καταβάλλεται η αποζημίωση άδειας για νόσηση από κορονοϊό

0
vihas Covid unsplash
Annie Spratt / unsplash
Διαφήμιση

Διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις και τον τρόπο πληρωμής των εργαζομένων που νοσούν με κορονοϊό έδωσε με τηλεοπτική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος. «Το rapid ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού», δήλωσε.

«Ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών», διευκρίνισε υπογραμμίζοντας ότι «Ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες», συμπληρώνοντας ότι, δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής, καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά».

Τρόπος πληρωμής

Αναφορικά με τον τρόπο πληρωμής είπε πως, «σε όλες τις ασθένειες, υπάρχει αναλογία εργοδότη – ΕΦΚΑ στην πληρωμή, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται».

«Οι πέντε μέρες covid είναι έξτρα των ημερών αναρρωτικής άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος», διευκρίνισε καταλήγοντας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροCovid-19: Γιατί ανοίγουν τα σχολεία 10/1 – Πως θα ανοίξουν στις χώρες της ΕΕ
Επόμενο άρθροΑυτές είναι οι καλλιέργειες που μπορούν να «φρενάρουν» την υπερθέρμανση του πλανήτη