Αρχική COVID-19 Covid-19: Οδηγίες παιδιάτρων για συμπτώματα λοίμωξης

Covid-19: Οδηγίες παιδιάτρων για συμπτώματα λοίμωξης

0
παιδί - σχολείο
Διαφήμιση

Την προσοχή των γονέων εφιστά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, δεδομένης της γρίπης και των λοιμώξεων του αναπνευστικού που θα ταλαιπωρήσουν αυτή την περίοδο μεγάλο μέρος του παιδικού πληθυσμού, αναδεικνύοντας την συμβολή των εμβολίων κατά της Covid-19.

H Ομοσπονδία Παιδιάτρων ενημερώνει τους γονείς των παιδιών που παρουσιάζουν συμπτωματολογία λοίμωξης (πυρετό, βήχα, συνάχι, εμετούς ή διάρροιες) ή γενικότερα είναι αδιάθετα, πριν προχωρήσουν στον εμβολιασμό του παιδιού τους κατά της νόσου covid-19, να μιλήσουν πρώτα με τον παιδίατρό τους και να ζητήσουν να το εξετάσει.

«Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας βήχας μπορεί να είναι αποτέλεσμα βρογχίτιδας ή πνευμονίας, ή ακόμα και μόλυνσης με την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού», σημειώνουν οι γιατροί.

Για όσα είναι με πυρετό την ημέρα του εμβολιασμού, ή 1-2 ημέρες πριν, ας επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο που τα παρακολουθεί. Ας ζητήσουν να τα εξετάσει και στην περίπτωση που θα τους συστήσει να αναβάλουν τον εμβολιασμό, να ακολουθήσουν την συμβουλή του.

«Εμβολιάστε τα παιδιά σας κατά της Covid-19. Το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά έχει αποδειχτεί ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό», καταλήγει η Ομοσπονδία.

εμβόλιο - παιδί - κορίτσι - εμβολιασμός - Covid-19
Εικόνα: UNSPLASH/CDC
Διαφήμιση