Αρχική COVID-19 COVID-19: Ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για την 4η δόση

COVID-19: Ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για την 4η δόση

0
COVIDLOGO
Εικόνα: UNSPLASH/Fusion Medical Animation
Διαφήμιση

Αύριο Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για την 4η δόση εμβολίων κατά της Covid, με προτεραιότητα στους ανοσοκατασταλμένους, όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η τέταρτη δόση θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση και θα χορηγείται από 12 ετών.

Για τους εμβολιασμούς παιδιών, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί 65.000 και έχουν προγραμματίσει ακόμα 57.000 ραντεβού.

Στην Αττική καταγράφεται η πιο αυξημένη ζήτηση, μετά το «πράσινο» φως για τη χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μόλις στις 11 Ιανουαρίου. Η πλατφόρμα είναι ήδη ανοιχτή και σε 26 νησιά για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν και νέα ραντεβού στην Αττική.

Επιφυλάξεις για την Όμικρον

Πληθαίουν οι ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη που εκφράζουν επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα της 4ης δόσεις εμβολιασμού. Όπως λένε «η λήψη πάρα πολλών ενισχυτικών δόσεων μπορεί στην πραγματικότητα να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα» ή ότι «μια 4η δόση εμβολίου για τξν COVID-19 πιθανότατα δεν θα παρέχει περισσότερη προστασία από την Όμικρον».

Με χθεσινή του ανακοίνωση, νοσοκομείο του Ισραήλ δήλωσε ότι η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι μια 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού παρέχει μόνο περιορισμένη άμυνα κατά της Όμικρον. Ωστόσο παρά τα προκαταρκτικά ευρήματα Το Ισραήλ συνεχίζει να προσφέρει ένα 4ο εμβόλιο για τον COVID-19.

 

 

Διαφήμιση