Αρχική Ειδήσεις Αύριο η συζήτηση της «πρότασης μομφής» – Ποια κόμματα τάσσονται υπέρ

Αύριο η συζήτηση της «πρότασης μομφής» – Ποια κόμματα τάσσονται υπέρ

0
vouli eurokinissi
Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων "Αναπτυξιακός Νόμος - Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη". (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

«Αναμενόμενη» χαρακτηρίζουν μέλη της κυβέρνησης την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δύο κόμματα της Ελληνικής Βουλής, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, φαίνεται ότι θα την υπερψηφίσουν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους.

Ως γνωστό, «πρόταση μομφής» ή πιο σωστά «πρόταση δυσπιστίας» κατά της κυβέρνησης, κατατίθεται προκειμένου να αποσύρει η Βουλή την εμπιστοσύνη της από την κυβέρνηση ή από κάποιο συγκεκριμένο μέλος της. Και πρέπει να υπογράφεται από το ένα έκτο (1/6) τουλάχιστον των Βουλευτών. H πρόταση δυσπιστίας υποβάλλεται στον Πρόεδρο σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής.

Η συζήτηση σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, στις 18:00 και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφoρία.

Ωστόσο, η τελική απόφαση θα ληφθεί εντός των επόμενων ωρών από τη Δάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, «Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και με όλες τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, καταψηφίζοντας στο “πρόσωπό” τους την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, για να διασφαλίσει τα κέρδη των λίγων, τις επιλογές του σημερινού σάπιου κράτους και συστήματος» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος «για την πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης της ΝΔ»

«Το κρίσιμο ζήτημα σήμερα είναι, όμως, η λαϊκή αγανάκτηση και η οργή που συσσωρεύεται να γίνει δύναμη πάλης, σύγκρουσης και ανατροπής. Αυτή είναι η διέξοδος για το λαό και όχι η αναζήτηση ίδιων επίδοξων “σωτήρων”, που θα συνεχίσουν το ίδιο αντιλαϊκό έργο από εκεί που το άφησε ο προηγούμενος, όπως συνέβη τόσες φορές στο παρελθόν» επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Το ΚΚΕ θα αναδείξει στη συζήτηση στη Βουλή την ουσία αυτής της στρατηγικής, που υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και που σ’ όλα τα μέτωπα (πανδημία, ακρίβεια, φυσικές καταστροφές, εργασιακά, Ταμείο Ανάκαμψης, εξωτερική πολιτική κλπ), φορτώνει νέα βάρη στο λαό και τον οδηγεί σε νέες μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους. Θα αναδείξει ταυτόχρονα και τις ευθύνες όλων των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούν και έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή την αντιλαϊκή στρατηγική, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε από αυτή της αντιπολίτευσης».

Κ. Βελόπουλος: Καλωσορίζουμε τον ΣυΡιζΑ και τον κ. Τσίπρα στην γραμμή της Ελληνικής Λύσης

«Στις 18 Δεκεμβρίου 2021, από το βήμα της βουής είχα ζητήσει προσωπικά την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στις κάλπες για να λυτρωθεί η πατρίδα μας από τα δεινά που έφερε η κυβερνηση της ΝΔ με τα ολέθρια λάθη της. Καλώντας μάλιστα τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής διότι η Ελληνική Λύση δεν διέθετε τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να το πράξει.

Εξυπακούεται λοιπόν ότι θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής, όχι για να επαναφέρουμε τον καταστροφικό ΣυΡιζΑ στην κυβέρνηση, αλλά για να ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει μία τετραετία.

Ήρθε η ώρα για την «σιωπηλή πλειοψηφία» να εγερθεί και να δώσει τη λύση για την σωτηρία της πατρίδας. Την Ελληνική Λύση. Την μοναδική πολιτική δύναμη που προσέφερε λύσεις ακόμα και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, με γνώμωνα όχι το κομματικό αλλά το εθνικό συμφέρον.

Όσο περισσότερο παραμένει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία, τόσο περισσότερο ταλαιπωρείται η ίδια η δημοκρατία, η Ελλάδα και οι Έλληνες. Εμείς λέμε: Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες», καταλήγει η ανακοίνωση από την Ελληνική Λύση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροKoκτέιλ φαρμάκων αναγεννά ακρωτηριασμένα πόδια… βατράχων
Επόμενο άρθροΜαθηματικός του Χάρβαρντ λύνει «επικό» σκακιστικό πρόβλημα