Αρχική Ευζωία World Travel Awards: Νέα παγκόσμια διάκριση για την Αττική

World Travel Awards: Νέα παγκόσμια διάκριση για την Αττική

0
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 01
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα παγκόσμια διάκριση για την Αθήνα, η οποία αναδείχθηκε κορυφαίος παραθαλάσσιος προορισμός. Συγκεκριμένα, η Αττική απέσπασε το βραβείο “World’s Leading Seaside Metropolitan Destination”, των World Travel Awards. Να σημειωθεί ότι η Αττική  επικράτησε ανάμεσα σε διεθνείς καταξιωμένους προορισμούς, όπως το Κέιπ Τάουν, το Ντουμπάι, το Μαϊάμι, η Σαγκάη, η Τζακάρτα και το Περθ της Αυστραλίας. Ήδη, τον Οκτώβριο, είχε αναγνωριστεί η Αττική ως κορυφαίος παραθαλάσσιος μητροπολιτικός προορισμός στην Ευρώπη αποσπώντας το βραβείο “Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination 2021”.

Την υποψηφιότητα της Αττικής στα World Travel Awards, επιμελήθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός “Νέα Μητροπολιτική Αττική”, υποστηρίζοντας την Περιφέρεια Αττικής για την κατάκτηση της κορυφαίας θέσης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Βασικός παράγοντας στην κατάκτηση της κορυφαίας διάκρισης, αποτέλεσε ο πλήρης φάκελος της υποψηφιότητας, ο οποίος αναδείκνυε το πολυθεματικό τουρισμό της Αττικής καθώς επίσης και την εμβληματική παρουσία του Αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Ένα διεθνές και πολλαπλά βραβευμένο αεροδρόμιο. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, το πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής, στο σύνολό της, η Αθηναϊκή Ριβιέρα, οι εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής καθώς και πλήθος δυνατοτήτων που τεκμηριώνει μια Μητροπολιτική Περιφέρεια ως κατάλληλη για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου.

Η Αττική επικράτησε παγκοσμίως επειδή διαθέτει τα εξής:

  • Διεθνές αεροδρόμιο, βραβευμένο για το επίπεδο ασφάλειας και λειτουργίας
  • Πολυτελή ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα για όλα τα εισοδηματικά επίπεδα
  • Την Ακρόπολη, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Παραλίες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από το κέντρο της πρωτεύουσας
  • Πρόσβαση μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης από το λιμάνι του Πειραιά -ενός από τα κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης- σε δεκάδες ειδυλλιακά νησιά
  • Μετακίνηση με σύγχρονο τραμ κατά μήκος όλης της παραλιακής ζώνης και το μεγάλο λιμάνι του Πειραιά
  • Υπηρεσίες εστίασης και ψυχαγωγίας
  • Εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής
  • Αμέτρητες προτάσεις γαστρονομίας πάνω στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και εξαιρετική οινογνωσία από τους φημισμένους αττικούς αμπελώνες
  • Μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας και απέραντου γαλάζιου
  • Υψηλού επιπέδου πολιτιστικές παραστάσεις στον τόπο που γέννησε τον πολιτισμό.

“Η βράβευση της Αττικής στην πρώτη θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης των μητροπολιτικών παραθαλάσσιων προορισμών για το 2021, στο θεσμό των World Travel Awards, μας κάνει περήφανους και επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας να αναδείξουμε την Περιφέρεια Αττικής ως προορισμό πολλαπλών δυνατοτήτων, 365 ημερών το χρόνο, με αναβαθμισμένες θεματικές τουριστικές εμπειρίες. Αυτή η διάκριση γίνεται ακόμα πιο σημαντική όταν στην ίδια κατηγορία ήταν υποψήφιες πόλεις το Cape Town, το Dubai, το Miami και η Shanghai, που βρίσκονται ψηλά στην προτίμηση της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Βάζουμε τον πήχη ψηλά για μία Αττική πιο φιλική προς τον επισκέπτη, πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη. Για μία Μητροπολιτική Αττική”, δήλωσε ο κ. Πατούλης, με αφορμή την διάκριση της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός “Νέα Μητροπολιτική Αττική”  ήδη έχει δρομολογήσει μια ολοκληρωμένη μελέτη για τη δημιουργία και λειτουργία μιας νέας σύγχρονης Δομής Διαχείρισης Προορισμού, με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών, τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και τη βέλτιστη διαχείριση του πολυδιάστατου και μοναδικού προορισμού της Αττικής.

Mε πληροφορίες από traveldailynews

Διαφήμιση