Αρχική Ειδήσεις Volt Greece: Το πολιτικό κόμμα «απάντηση» στην ενεργειακή κρίση

Volt Greece: Το πολιτικό κόμμα «απάντηση» στην ενεργειακή κρίση

0
Volt
Διαφήμιση

Η ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με την ονομασία Volt Greece και τη διακριτική επωνυμία «Ενέργεια για την Ευρώπη», στον απόηχο της ολοένα εντεινόμενης ενεργειακής κρίσης.

Πρόκειται για μία πολιτική κίνηση με ενεργό παρουσία σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κεντρικό πρόσωπο πίσω από τις παρθενικές δράσεις του κινήματος εν Ελλάδι είναι ο χημικός – περιβαλλοντολόγος, γνωστός για την οικολογική και περιβαλλοντική του δράση, πρώην Έλληνας ευρωβουλευτής της ομάδας τωv Πρασίνων-Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, Νίκος Χρυσόγελος.

Volt1

Όπως διευκρινίζεται, το Volt Greece είχε ενεργό δραστηριότητα στην Ευρώπης, από τον Μάρτιο του 2017, όταν και συστάθηκε ως απάντηση στο Brexit και στον αυξανόμενο δεξιό λαϊκισμό στην Ευρώπη. Ενώ, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από την κεντρική σελίδα του κινήματος, έχει εκφραστές σε όλες της χώρες μέλη της Ένωσης.

Τώρα έρχεται και στην Ελλάδα και μάλιστα την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η πρώτη φυσική εκδήλωση του Volt στην Αθήνα με θέμα «Νέοι στην πολιτική ή πολιτική στους νέους».

 

 

 

Διαφήμιση