Αρχική Βίντεο Συνέδριο αστροφυσικής: Τα μυστικά του Διαστήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέδριο αστροφυσικής: Τα μυστικά του Διαστήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύνταξη: ecozen.gr

0
synedrio
Διαφήμιση

Tο 1ο Συνέδριο Αστροφυσικής του GRDiscovery, με τίτλο: Τα Μυστικά του Διαστήματος, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Για πρώτη φορά πέντε διακεκριμένοι επιστήμονες συναντήθηκαν σε ένα συνέδριο ανοιχτό για το κοινό και μίλησαν για το σύμπαν σε μία κατανοητή σε όλους γλώσσα.

Σε οργάνωση και παρουσίαση της Ιωάννας Παπαμιχαήλ και σκηνοθεσία Πρόδρομου Κοφσανίδη, οι ομιλητές με τη σειρά που εμφανίζονται στο συνέδριο είναι η εξής:

  1. Θέμα: Συμπαντικός Χρόνος.

Δρ. Στράτος Θεοδοσίου
Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, τακτικό μέλος του Σώματος Ομότιμων Καθηγητών Ε.Κ.Π.Α., μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, μέλος Δ.Σ. της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας. 350+ πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες, 250+ διαλέξεις, 31 βιβλία, 126 επεισόδια τηλεοπτικών εκπομπών για το σύμπαν.

 

2. Θέμα: Μαγνητικές Καταιγίδες

Δρ. Ιωάννης Δαγκλής
Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής Ε.Κ.Π.Α., τακτικό μέλος της Διεθνούς Αστροναυτικής Ακαδημίας, μέλος επιτροπών εμπειρογνωμόνων σε NASA, ESA, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ακαδημία Φινλανδίας, Επιστημονικός Υπεύθυνος σε 20 διεθνή και 9 εθνικά ερευνητικά προγράμματα, 6 βιβλία διαστημικής φυσικής, 110 άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

3. Θέμα: Κατοικήσιμοι Κόσμοι του Ηλιακού Συστήματος.

Δρ. Αθηνά Κουστένη
Διευθύντρια Ερευνών στο Γαλλικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας στο Παρατηρητήριο των Παρισίων (ειδίκευση: Αστροφυσική και Πλανητολογία), Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ανθρώπινης Εξερεύνησης και Επιστήμης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, της επιτροπής COSPAR, της Επιτροπής Αξιολόγησης του Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Μελετών, μέλος διεθνών συμβουλευτικών οργάνων της NASA και της ESA, 700+ παρουσιάσεις, 250+ επιστημονικές εργασίες.

4. Θέμα: Άλλα ηλιακά συστήματα στον Γαλαξία, Αστροβιολογία, Πρωτοπλανητικοί Δίσκοι γύρω από άλλους Ήλιους και βιολογικά σημαντικά μόρια στο σύμπαν – Ανάδυση ζωής και συνειδητότητας στον Γαλαξία.

Δρ. Παντελής Παπαδόπουλος
Αναπλ. Καθηγητής Αστροφυσικής του Α.Π.Θ., Επίτιμος Ανώτερος Ερευνητής Σχολής Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Cardiff, Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Cambridge (Kavli Institute), πρ. Υπότροφος Ερευνητής της ESA, μέλος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας, συμμετοχή σε αποστολές 34+ αποστολές (NRAO, VLA, NRO, JCMT, ATCA), 106 ώρες λειτουργίας στο Διαστημικό Παρατηρητήριο Herschel, 30+ αναφορές σε δημοσιεύσεις.

5. Θέμα: Το μυστήριο αντικείμενο Oumouamoua

Prof. Avi Loeb
Καθηγητής Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Harvard,  Πρόεδρος του Τμήματος Αστρονομίας του Harvard, εκλεγμένος εταίρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών & Επιστημών, της Αμερικανικής Φυσικής Εταιρείας και της Διεθνούς Ακαδημίας Αστροναυτικής, Επικεφαλής του Προγράμματος Galileo, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Θεωρητικών Επιστημών, της Διεθνούς Ακαδημίας Αστροφυσικής της Αμερικής, πρ. μέλος του Συμβουλίου Φυσικής και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου, ανάμεσα στις 25 πιο επιδραστικές προσωπικότητες τους διαστήματος (2012), 8 βιβλία, 800 άρθρα.

Διαφήμιση