Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Συνάντηση Κικίλια με Ζέρβα – 2 δισ ευρώ για έργα στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση Κικίλια με Ζέρβα – 2 δισ ευρώ για έργα στη Θεσσαλονίκη

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Kikilias
Διαφήμιση

Τα έργα τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης τέθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας  στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η πρόοδος της ωρίμανσης και η προοπτική χρηματοδότησης έργων στρατηγικής σημασίας για το Δήμο Θεσσαλονίκης και γενικότερα η τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Συνάντηση Κικίλια: Χρηματοδοτήσεις περίπου 2 δισ

Ειδικότερα, το υπουργείο Τουρισμού χρηματοδοτεί από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων:

  • με 1.085.000 ευρώ, τις μελέτες που αφορούν στην ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, καθώς και στην επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος της Παλιάς Παραλίας Θεσσαλονίκης, από την 1η προβλήτα του ΟΛΘ μέχρι τον Λευκό Πύργο.
  • με 765.000 ευρώ, τις μελέτες για την υλοποίηση παρεμβάσεων που αφορούν στην ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, τη δημιουργία ποδηλατόδρομου, την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων, την οργάνωση της κίνησης και στάσης – στάθμευσης των οχημάτων από το Μέγαρο Μουσικής και κατά μήκος του άξονα της οδού Σοφούλη.

Όπως επισήμανε ο κ. Κικίλιας, το Υπουργείο Τουρισμού θα είναι αρωγός του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διασφάλιση χρηματοδοτήσεων των ανωτέρω έργων από πόρους των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.

Στο δίκτυο πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO

Παράλληλα, με δεδομένη την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO, το Υπουργείο Τουρισμού θα πραγματοποιεί ειδική αναφορά στη Θεσσαλονίκη στις σχετικές διαφημιστικές καμπάνιες και θα παρέχει στο Δήμο Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα να έχει παρουσία με ειδικό stand στις εκθέσεις τουρισμού στις οποίες θα συμμετέχει το Υπουργείο και ο ΕΟΤ για την προβολή της πόλης ως γαστρονομικού προορισμού.

Σημειώνεται, ότι κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη πριν περίπου μία βδομάδα, με αφορμή τα εγκαίνια της Μονάδας
Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, ο Υπουργός Τουρισμού  είχε δηλώσει ότι «μετά τις ανακοινώσεις του ΟΛΘ για τον σχεδόν τριπλασιασμό για το 2022 των δρομολογίων κρουαζιέρας από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αισθανόμαστε ότι δικαιώνεται η στρατηγική μας και η πολιτική της στήριξης της συμπρωτεύουσας και της Κεντρικής Μακεδονίας, της ανάδειξης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως home port και φυσικά, της αναβάθμισης του
αεροδρομίου Μακεδονία.
Παράλληλα είχε δεσμευτεί ότι θα ακολουθήσει καμπάνια για το city break για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Διαφήμιση