Αρχική COVID-19 Στις εξαιρέσεις των περιορισμών Covid-19 ντελίβερι και take away

Στις εξαιρέσεις των περιορισμών Covid-19 ντελίβερι και take away

0
delivery unsplash
Διαφήμιση

Εκτός μέτρων και περιορισμών που ανακοινώθηκαν εκτάκτως για την ανάσχεση της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον μένουν οι υπηρεσίες ντελίβερι, take away και drive through από σήμερα τα μεσάνυχτα, όπως διευκρινίζεται από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Την εξαίρεση των υπηρεσιών delivery, take-away  από τα μέτρα περιορισμού της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σημειώνει πως ο περιορισμός αφορά στην παροχή υπηρεσιών εστίασης σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους του καταστήματος και όχι την παρασκευή και παράδοση τροφίμων για την κατανάλωσή τους σε άλλους χώρους.

deliver1 unsplash

Τα «ψιλά γράμματα» της απόφασης

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου
Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισημαίνει στο καταναλωτικό κοινό και στις επιχειρήσεις εστίασης ότι στην ενότητα ΣΤ. του σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 6290) προβλέπεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών και χωρίς να απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού/αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

delivery2 unsplash

Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) δεν εμπίπτουν στον περιορισμό ωραρίου των υπόλοιπων ενοτήτων του σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Αφού, ο ως άνω περιορισμός, αφορά στην παροχή υπηρεσιών εστίασης σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους του καταστήματος και όχι την παρασκευή και παράδοση τροφίμων για την κατανάλωσή τους σε άλλους χώρους.

delivery4 unsplash

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα μεγάλα και σημαντικά έργα υποδομών του 2021 [video]
Επόμενο άρθροΕπέστρεψαν οι τροχονόμοι σε Σύνταγμα και Λευκό Πύργο