Αρχική Ειδήσεις Στα «σκαριά» το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μηδενικών εκπομπών

Στα «σκαριά» το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μηδενικών εκπομπών

0
01
Το κρουαζιερόπλοιο της νορβηγικής ναυτιλιακής εταιρείας Northern Xplorer
Διαφήμιση

Πανέτοιμη να ναυπηγήσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μηδενικών εκπομπών υδρογόνου στον κόσμο, εμφανίστηκε η νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία Northern Xplorer, με χρονικό ορίζοντα δρομολόγησής του το 2024.

Η Νορβηγία έχει επιταχύνει τη μετάβασή της στην εποχή των μηδενικών εκπομπών, θεσπίζοντας νέους κανονισμούς που θα εφαρμοστούν από το 2026. Με δεδομένο ότι ο αριθμός των πλοίων και των επιβατών που θα επιτρέπονται για τον περιορισμό των εκπομπών αέριων ρύπων είναι σημαντικά συρρικνωμένος, η ανάπτυξη νέου τύπου κρουαζιερόπλοιων, μικρότερων και φιλικών προς το περιβάλλον, φαντάζει μονόδρομος.

Το νέο μοντέλο της Northern Xplorer, MM 130,  θα διαθέτει τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου, μπαταρίες που μπορούν να φορτιστούν σε χερσαίους σταθμούς φόρτισης, καθώς και συστήματα αιολικής και ηλιακής ενέργειας που θα επιτρέπουν τη φόρτιση των μπαταριών στη θάλασσα. Όπως επισημαίνει η κατασκευάστρια, το νέο κρουαζιερόπλοιο θα είναι πλήρως αυτόνομο ενεργειακά , φτιάχνοντας τα δικά του «καθαρό» καύσιμα.

Το κρουαζιερόπλοιο MM 130 που σχεδιάζεται να καταπλεύσει μέχρι το τέλος του 2024, θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 300 επιβάτες και 100 μέλη πληρώματος.

Δείτε φωτογραφίες από τις ήδη ολοκληρωμένες μακέτες του σκάφους

 

 

Διαφήμιση